Οικονόμου για συνωστισμό στη Θεσσαλονίκη: Ο ιός είναι εδώ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε

«Τα αρμόδια όργανα είναι εντεταλμένα για να τηρούνται οι διαδικασίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού λόγω Αγίου Δημητρίου. Τι είπε για τα γεγονότα στο Πέραμα, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και τη Φώφη Γεννηματά.

Οικονόμου για συνωστισμό στη Θεσσαλονίκη: Ο ιός είναι εδώ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε

«Όλες οι εκδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος πραγματοποιούνται πάντα μέσα στα πλαίσια που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας είναι εντεταλμένα για να τηρούνται οι διαδικασίες. Ο ιός είναι εδώ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς πόσο ανησυχεί η Κυβέρνηση από την εικόνα συνωστισμού στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Για τα αυξημένα κρούσματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ισχύει το πλαίσιο μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και διαφοροποιεί σε κάποιες περιπτώσεις την αντιμετώπιση των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Απευθύνουμε και πάλι έκκληση σε όσους δεν το έχουν κάνει, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε στα χέρια μας για να προστατευτούμε απέναντι στη νόσο».

Σχετικά με τα γεγονότα στο Πέραμα, είπε ότι «έχουν περάσει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από αρχηγό ΕΛΑΣ την επιχειρησιακή αξιολόγηση όλου του χειρισμού της υπόθεσης εντός 5 ημερών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο πειθαρχικός έλεγχος στην αστυνομία».

Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πως τα κονδύλια για την υγεία είναι μειωμένα κατά 900 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό, υπενθύμισε ότι αυτό το ποσό «ήταν μια έκτακτη ενίσχυση στον προϋπολογισμό της υγείας λόγω της πανδημίας. Αν υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες, προφανώς και θα γίνει και στον τρέχοντα προϋπολογισμό».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αυτή «γίνεται μέσα σε ένα κλίμα αποχαιρετισμού της από την πολιτική ζωή της Γερμανίας και της Ευρώπης. Θα συναντήσει μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από αυτή που είχε γνωρίσει στο παρελθόν».

Για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε. «Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος της, πολιτικό και προσωπικό, με την εν γένει διαδρομή της δίδαξε την ελληνική κοινωνία αρχές και αξίες. Σε εποχές δύσκολες στήριξε την πατρίδα με την υπεύθυνη στάση της. Παράλληλα ο προσωπικός αγώνας που έδωσε με γενναιότητα απέναντι στην ασθένεια που την έπληξε ενέπνευσε κι έδωσε κουράγιο σε πολλούς ανθρώπους. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη σε όλους γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την εκτίμηση που έτρεφε γι’ αυτήν η ελληνική κοινωνία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένειά της και αιωνία η μνήμη της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v