Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από γαλλικές εταιρίες και τράπεζες για τα 21 αρδευτικά έργα με ΣΔΙΤ

Εντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αρδευτικών έργων «Ύδωρ 2.0» που αναμένεται να υλοποιηθεί με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα καταγράφει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ενδιαφέρον από γαλλικές εταιρίες και τράπεζες για τα 21 αρδευτικά έργα με ΣΔΙΤ

Έντονο ενδιαφέρον από γαλλικές κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες για το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με τον σύμβουλο για Αγροτικές Υποθέσεις της γαλλικής πρεσβείας στην Ιταλία, Ζαν-Πασκάλ Φαγιόλ, και την Ευσταθία Αντιόχου, υπεύθυνη Μελετών της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, υπάρχει ενδιαφέρον για το «Ύδωρ 2.0» που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων από τη δεκαετία του 1960 και περιλαμβάνει 21 αρδευτικά έργα, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν με Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το Πρόγραμμα συνολικού κόστους 1,628 δισ. ευρώ που θα υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ εφόσον συνυπολογισθεί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για 25 χρόνια και οι πληρωμές διαθεσιμότητας, παρουσιάστηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον ΓΓΕΠΥ Δημ. Παπαγιαννίδη, σε ειδική εκδήλωση στις 8/11/2021, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v