Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφτασε το 97% η πληρότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Το σύστημα δοκιμάζεται παραδέχτηκε η Μ. Γκάγκα, βαρύτερα τα κρούσματα που αντιμετωπίζουμε. Στις 6.781 ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημερου.

Εφτασε το 97% η πληρότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Το σύστημα δοκιμάζεται παραδέχτηκε η Μίνα Γκάγκα. Σημείωσε ότι τα κρούσματα είναι βαρύτερα, χρειάζονται πολύ οξυγόνο με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάζουν πολύ γρήγορα οι δεξαμενές.

Είναι στο χέρι μας να αναχαιτίσουμε την πανδημία. Φοράμε τη μάσκα, προσέχουμε τις επαφές μας, τόνισε. Χαρακτήρισε σημαντική την αύξηση του εμβολιασμού, αλλά θύμισε ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο για να αποδώσει, ενώ ήδη ο καιρός έχει κρυώσει.

Η υπουργός απαντώντας σε ερώτηση θύμισε ότι πέρυσι ξεπεράσαμε τους 600 διασωληνωμένους και είναι πιθανό αυτό να επαναληφθεί. Κρεβάτια και μονάδες έχουμε, υπάρχει πίεση, θέλουμε περισσότερους γιατρούς. Εχουμε 124 νοσοκομεία με διπλάσιο και τριπλάσιο φορτίο. Χαρακτήρισε λογικό νούμερο να χρειαστούν 100 ιδιώτες γιατροί.

Για έκρηξη της πανδημίας μίλησε η Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος του τελευταίου επταημέρου αυξήθηκε κατά 50%, στα 6.781 κρούσματα.

Στη χώρα νοσηλεύονται πάνω από 3,5 χιλιάδες ασθενείς, τόνισε και χαρακτήρισε «αναμενόμενη» με βάση τα κρούσματα την αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει το 88% πανελλαδικά, ενώ στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 97%.

«Πρέπει με κάθε θυσία να ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», τόνισε η καθηγήτρια και ζήτησε από όλους να τροποποιήσουν την συμπεριφορά τους. Αν αυτό γίνει μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό κρουσμάτων.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι πολλές φορές φάνηκε ότι ο ιός τρέχει μπροστά από έμας. Σε ότι αφορά επιπλέον μέτρα δεν έχει γίνει συζήτηση, όπως είπε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v