Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με ΤΜΕΔΕ-Ellington για την ΑΜΚ της Attica Bank

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington. Περαιτέρω διευκρινήσεις θα δοθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΤΧΣ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με ΤΜΕΔΕ-Ellington για την ΑΜΚ της Attica Bank

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατόπιν της αποψινής συνεδρίασης του Γενικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαπραγματεύσεων.

Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr, στην Σολομώντειο λύση να προχωρήσει η Attica Bank σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με…παράθυρο να συμμετάσχει σε αυτή ο προτιμητέος επενδυτής, που είναι το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington, εφόσον συναινέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είχε καταλήξει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Ειδικότερα, το Δ.Σ αποφάσισε να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή για ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και να προχωρήσει σε αύξηση υπέρ των παλαιών μετόχων, ως αποτέλεσμα της άγονης διαδικασίας, ως προς το σκέλος να βρεθεί επενδυτής ή σχήμα επενδυτών, που θα κάλυπτε την αύξηση χωρίς αιρέσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington, η προσφορά του οποίου προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής στην ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων και σε δεύτερη φάση την απόκτηση του ελέγχου και την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή των Νέων Μετοχών που θα προκύψουν από την Αύξηση είναι το εξής:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v