Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τη μετάλλαξη Ομικρον.

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown

«Δεν σκεφτόμαστε μέτρα για περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Κυβέρνηση, όπως είπε, «συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας» και «παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις». Ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον, ανέφερε πως «προκαλεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη. Έτσι και εδώ αποφασίστηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των ταξιδιωτών από αυτές τις (αφρικανικές) περιοχές. Όλοι εξετάζουν τα δεδομένα και τα ευρήματα από τη μετάλλαξη».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως στην Κυβέρνηση «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι. Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική».

Αναφορικά με την αναβολή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «μεγάλο πολιτικό γεγονός. Θα δημιουργούνταν μια πρόσθετη επικινδυνότητα με χιλιάδες ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι θα τηρούνταν όλα τα μέτρα. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πολιτικά γεγονότα που να μας πιέζουν για να βιαστούμε να κάνουμε το συνέδριό μας. Αυτό θα γίνει αργότερα, όταν τα πολιτικά μηνύματα δεν θα είναι σε δεύτερη μοίρα λόγω της πανδημίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v