Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Προς ιστορικό ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

«Είμαστε υπερήφανοι βλέποντας κάθε μήνα τον δείκτη PMI να πηγαίνει καλύτερα σε μία τόσο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΠΣΕ.

Γεωργιάδης: Προς ιστορικό ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

“Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που απαιτείται αλλά και στην αξιοποίηση όλων των εργαλείων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας”, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι Ελληνικές εξαγωγές επέδειξαν μία εξαιρετική ανθεκτικότητα κατά την κρίση της πανδημίας και ανέφερε πως εφέτος οδεύουν προς ιστορικό υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας υπογράμμισε ότι «είμαστε υπερήφανοι βλέποντας κάθε μήνα τον δείκτη PMI να πηγαίνει καλύτερα σε μία τόσο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε, πως το εξωτερικό εμπόριο μπορεί να καταστεί όχημα όχι μόνο υπέρβασης της υγειονομικής κρίσης αλλά και δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης. «Ως κυβέρνηση έχουμε αποδείξει ότι αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις συντονισμένα» είπε και έκανε αναφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που ξεπέρασαν όπως ανέφερε τα 40 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε πως οι ελληνικές εξαγωγές λειτούργησαν και λειτουργούν ως φάρος για την ελληνική οικονομία. Όπως είπε, για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις η μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και τόνισε ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούν να έχουν είναι ο περιορισμός της άτυπης οικονομίας.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στα οποία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών όπως στις επιστροφές του ΦΠΑ και στη δυνατότητα ένα μέρος από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης να μπορεί καλύψει κεφάλαιο κίνησης και δαπάνες μάρκετινγκ

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, το οποίο θα συμβάλλει, όπως είπε, σημαντικά στην προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και της περαιτέρω ενίσχυσης του κλάδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v