Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Πλεύρης: Τα δύο σενάρια για τη νυχτερινή διασκέδαση

Για 15 ημέρες θα ισχύσουν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τη Δευτέρα με στόχο τη νυχτερινή διασκέδαση. Προειδοποίηση στους φιλάθλους για αγώνες με άδειες κερκίδες.

Θ. Πλεύρης: Τα δύο σενάρια για τη νυχτερινή διασκέδαση

Ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση προανήγγειλε μέσω του Open και της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αποκαλύπτοντας πως τα μέτρα -που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα- θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Σε σχέση με τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα, να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν π.χ. όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα».

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι' αυτό τον λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», συμπλήρωσε.

Πιθανά τα περιοριστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους

«Βλέπουμε ότι σε πολλούς χώρους τηρείται η μάσκα. Δηλαδή τα στοιχεία που έχουμε και για τα θέατρα και για τα σινεμά, βλέπουμε ότι τηρείται το μέτρο. Για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουμε σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρξουν αλλαγές», συμπλήρωσε.

«Στα γήπεδα αντιθέτως -και μην πάμε μακριά, χθες στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε γενικά ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά», σημείωσε.

«Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα πάμε με ολιστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», συμπλήρωσε. Προειδοποίησε πως αν δεν τηρούν τα μέτρα στους εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς, τότε από 3 Ιανουαρίου τα μέτρα θα είναι περιοριστικά «στον βαθμό ή να μην υπάρχουν φίλαθλοι ή να υπάρχουν σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v