Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έπιασε τόπο η δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Σε λιγότερο από 5 μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει ήδη διαθέσει το 30,5% της δωρεάς του, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Έπιασε τόπο η δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Σε λιγότερο από 5 μήνες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Καλοκαιριού, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει διαθέσει ήδη το 30,5% της δωρεάς του ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που υλοποιείται μέσω του μεγάλου προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, στηρίζοντας έμπρακτα τις πυρόπληκτες Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία.

Μέχρι σήμερα 33 σχολεία και 1.650 μαθητές έχουν υποστηριχθεί από την ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, η οποία στέκεται δίπλα σε δασκάλους και μαθητές συμβάλλοντας στην αναβάθμιση και στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Πρόκειται για ένα μακρύ οδοιπορικό αλληλεγγύης, με αλλεπάλληλες συναντήσεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να καλυφθούν οι ανάγκες που αφορούν σε ελλείψεις διδακτικών μέσων, τεχνολογικού εξοπλισμού, τεχνικών υποδομών και ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει την καθημερινή ζωή διδασκόντων και μαθητών.

Ήδη έχουν παραδοθεί 200 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (σταθεροί και φορητοί) με τα περιφερειακά τους συστήματα, μεγάλος αριθμός εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, κλιματιστικών, κ.ά., ενώ εξοπλίστηκαν πλήρως τα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΠΑΛ Ιστιαίας και Μαντουδίου. Ο εξοπλισμός, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, παραδόθηκε από ομάδες συνεργατών του Ιδρύματος, οι οποίες επισκέφθηκαν τα σχολεία και συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων. Επίσης εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φρόντισε ώστε κάθε παιδί, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, να λάβει το δικό του προσωπικό δώρο.

Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει στις πυρόπληκτες περιοχές περισσότερα από 340.000 ευρώ, θα συνεχίσει και θα καλύψει τις ελλείψεις και των άλλων σχολείων αυτών των περιοχών.

Άλλωστε όλες οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής δωρεάς σκοπό έχουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων μέσα από μια ορθή και δίκαιη κατανομή των ποσών ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και ιδίως των κατοίκων της.

Στην ορεινή κοινότητας της Κοκκινομηλιάς, όπου η φωτιά πέρασε μέσα από το χωρίο κάηκαν πολλά σπίτια και έμεινε χωρίς ρεύμα, το Ίδρυμα δώρισε άμεσα γεννήτριες ώστε όλα τα σπίτια να έχουν ρεύμα. Παράλληλα προχώρησε στη χρηματοδότηση του καθαρισμού και του καλλωπισμού του χωριού και παρείχε ένα Container σε αντικατάσταση καμένης αποθήκης τους.

Εκτός από τον Δήμο Ιστιαίας, ανάλογες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, όπου παραδόθηκε μία ερπυστριοφόρα τσάπα Caterpillar 325 CLN, λάστιχα και ζάντες για τα αυτοκίνητα του Δήμου, εργαλεία όπως αλυσοπρίονα που χρησιμοποιούνται στους καθαρισμούς και τα αντιπλημμυρικά έργα, δύο Container για να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι και ζωοτροφές για τούς κτηνοτρόφους του Δήμου.

Επίσης το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, χρηματοδότησε την αποκατάσταση και την επισκευή των καμένων στάβλων και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στο RANCΗEROS, στην Αγία Άννα, μια φάρμα φιλοξενίας και περίθαλψης κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων ιπποειδών. Ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχε στο Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών και στα πυροσβεστικά κλιμάκια, καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες τους κυρίως σε εξοπλισμό και μέσα προσωπικής προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v