Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφιοποιείται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και την αναβάθμιση ψηφιακών υπηρεσιών, προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Έργο προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ.

Ψηφιοποιείται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Να αλλάξει την εικόνα του αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) προβλέπει το έργο που προκηρύσσει η Κοινωνία της Πληροφορίας με βασικό στόχο να καταργηθεί κάθε έγχαρτη πληροφορία, αρχείο ή δεδομένο αλλά και τη δόμηση των πληροφοριών, εγγράφων και δεδομένων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απαιτείται η λιγότερη δυνατή εμπλοκή του ανθρώπινου παράγοντα αλλά και η λιγότερη δυνατή «ψηφιακή γραφειοκρατία», μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους εσωτερικής απόκρισης,

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.616.582,42 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το Αντικείμενο της σύμβασης, αφορά:

1) Στην υλοποίηση της ολοκληρωμένης ψηφιακής διαχείρισης των λειτουργιών που σχετίζονται με το εσωτερικό περιβάλλον του ΝΣΚ, και συγκεκριμένα:

  • στην ύλη και τις λειτουργίες της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΝΣΚ (ΚΥ του ΝΣΚ) και των Υπηρεσιών, των Μονάδων και των Γραφείων που υφίστανται εντός αυτής,
  • στην ύλη και τις λειτουργίες των Γραφείων Νομικού Συμβούλου και των Δικαστικών Γραφείων του ΝΣΚ, τα οποία διεκπεραιώνονται από το (κύριο και διοικητικό) προσωπικό τους, καθώς και
  • στην ύλη και τις λειτουργίες του προσωπικού με το οποίο συνεργάζεται το ΝΣΚ (δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, κλπ.) για την εκπλήρωση της αποστολής του,

2) Στην υλοποίηση της ολοκληρωμένης ψηφιακής διαχείρισης της εξωτερικής λειτουργίας του ΝΣΚ (σχέση του και διεπαφή του με όλα τα δικαστήρια της ημεδαπής όλων των βαθμών και δικαιοδοσιών, του φορείς του δημοσίου τομέα τους οποίους υποστηρίζει δικαστικά και νομικά το ΝΣΚ, τους φορείς του δημοσίου τομέα έναντι των οποίων το ΝΣΚ διατελεί σε κάθε είδους υποχρέωση και τους υποβάλει πληροφορίες, έγγραφα ή δεδομένα, ή και αντίστροφα, με τους φορείς του δημοσίου τομέα από τους οποίους αντλεί πληροφορίες, έγγραφα ή δεδομένα κατά την εκτέλεση του έργου του, με φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, κάθε είδους, που επιθυμούν να συμβληθούν ή συμβάλλονται με το ΝΣΚ και με τους δημοσίους φορείς ή τους ιδιώτες που είναι αποδέκτες υπηρεσιών του).

Η διάρκεια της Σύμβασης ορίζεται σε 36 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων, όπως ορίζεται στην Παρ. 6.2 Διάρκεια σύμβασης της παρούσας.

Η σύμβαση πρόκειται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο δύο Προγραμματικών Περιόδων, δηλαδή στο ΕΣΠΑ 2014 – 2021 και το ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Συγκεκριμένα, στο ΕΣΠΑ 2014 – 2021 πρόκειται να υλοποιηθεί φυσικό αντικείμενο που αντιστοιχεί σε προϋπολογισμό 3.666.933,15 € με ΦΠΑ, ενώ στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 πρόκειται να υλοποιηθεί φυσικό αντικείμενο του αρχικού έργου που αντιστοιχεί σε προϋπολογισμό 4.077.455,13 € με ΦΠΑ.

Η διάρκεια υλοποίησης της Σύμβασης κατά την Προγραμματική περίοδο 2014 – 2021 είναι 11 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η διάρκεια υλοποίησής της κατά την Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 είναι 25 μήνες.

Προθεσμία παραλαβής προσφορών και διενέργεια διαγωνισμού

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 07/02/2022 και ώρα 14:00 και η Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 30/12/2021.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήτοι 11/02/2022 και ώρα 14:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v