Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τρία self test ανοίγουν τα σχολεία, τι αλλάζει στα πρωτόκολλα

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία την προσεχή Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Προβλέπονται τρία self test την πρώτη εβδομάδα. Προβλέπονται επιπλέον τεστ σε όλους (εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς) σε περίπτωση κρούσματος.

Με τρία self test ανοίγουν τα σχολεία, τι αλλάζει στα πρωτόκολλα

Το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα με διαφορετικό καθεστώς στα τεστ ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Στο «πακέτο», όμως δεν περιλαμβάνει αλλαγή του πλαισίου που ορίζει 50%+1 κρούσματα για να κλείσει μια τάξη.

Όπως είπε η κυβέρνηση αποδέχτηκε τις εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων που προβλέπει εντατικοποίηση των ελέγχων:

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (3 αντί 2 self test).
  • Τα δωρεάν δυο τεστ τις επόμενες εβδομάδες θα γίνονται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη πλέον οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε ημέρα για πέντε ημέρες (δυο rapid και τρια self test). Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν τρία self test. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν πέντε τεστ (δυο rapid και τρία self test) και οι εμβολιασμένοι τρία self test

 Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v