Ο Δήμος Ν. Ιωνίας προχωρά σε ενεργειακή αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος στα Πευκάκια

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 600.000 KWh/yr και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 165tn/yr.

Ο Δήμος Ν. Ιωνίας προχωρά σε ενεργειακή αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος στα Πευκάκια

Ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, αυτό του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου στα Πευκάκια, αναβαθμίζεται πλήρως ενεργειακά. Οι εργασίες του Δήμου Νέας Ιωνίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα είναι το πρώτο έργο αναβάθμισης, καθώς θα ακολουθήσουν ανάλογα έργα και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Με την αναβάθμιση θα επιτευχθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα του σχολικού συγκροτήματος, με την εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και τη θερμομόνωση στέγης, την αντικατάσταση κουφωμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και του συστήματος φωτισμού και με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συλλεκτών. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 600.000 KWh/yr και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 165tn/yr.

Παράλληλα, εκσυγχρονίζεται και το γήπεδο 5x5 επί της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Οι εργασίες αφορούν την πλήρη ανακαίνιση του χώρου με την αλλαγή των κιγκλιδωμάτων, με νέες περιφράξεις, με νέους πάγκους και τέρματα, νέα δίχτυα πλαγιοκάλυψης και οροφοκάλυψης, καθώς και τη συντήρηση του χλοοτάπητα.

Η αναμόρφωση του γηπέδου έρχεται ως συνέχεια της αναμόρφωσης που έγινε στις παιδικές χαρές της πόλης, τόσο αισθητικά όσο και με σύγχρονο εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v