Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νερό από την ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα, παραδόθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός

Ιστορική ημέρα για την Αίγινα, παραδόθηκε σήμερα και επίσημα το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον δήμαρχο Αίγινας Γ. Ζορμπά.

Νερό από την ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα, παραδόθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός

Με την υπογραφή της διοικητικής πράξης παράδοσης - παραλαβής από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Αίγινας Γ. Ζορμπά, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, πρώην δημάρχων και αντιδημάρχων, παραδόθηκε και τυπικά σήμερα το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης που συνδέει πλέον το νησί της Αίγινας μέσω της Σαλαμίνας με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Η παράδοση - παραλαβή πραγματοποιήθηκε στο παλαιό δημαρχείο της Αίγινας σε μια λιτή τελετή και με την εφαρμογή όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας. Όπως επισημάνθηκε από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη «Γιορτή του Νερού» στην οποία θα προσκληθούν να παραστούν όλοι όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτού του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα έργου. «Σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο, δεν χωράνε μικροψυχίες και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες».

Όπως τονίστηκε από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την Αίγινα καθώς λύνεται οριστικά το σημαντικό πρόβλημα της υδροδότησης.

Το έργο είχε παραληφθεί από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή πριν από δύο χρόνια σταματημένο και με πολλά προβλήματα στον σχεδιασμό του, καθώς, πέρα από τις δολιοφθορές που είχαν γίνει, δεν είχαν διευθετηθεί σημαντικά ζητήματα που σχετίζονταν με τη γραφειοκρατική διαδικασία ανάπτυξης -χωρομέτρησης των εγκαταστάσεων στη Σαλαμίνα και στην Αίγινα.

Με παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και των στελεχών της Περιφέρειας τα προβλήματα αυτά διευθετήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του αγωγού από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκατ. €. Ο αγωγός 14,4 χιλιομέτρων μπορεί να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα.

Πριν από την υπογραφή της πράξης παράδοσης - παραλαβής έγινε επίσκεψη στο Λεόντι Κυψέλης στο οποίο έχει κατασκευαστεί η δεξαμενή που πραγματοποιείται η παροχετευτικότητα του νερού και η διανομή στο δίκτυο του νησιού. Στο κλιμάκιο που συνόδευσε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στο Λεόντι, εκτός από τον δήμαρχο Γ. Ζορμπά και την αντιπεριφερειάρχη Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, συμμετείχαν, οι πρώην δήμαρχοι του Νησιού Δ. Μούρτζης, Σ. Σακκιώτης, Γ. Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι Α. Μούρτζης και Δ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Πτερούδης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Δ. Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Υπολιμενάρχης Πειραιά Γ. Μυτιληναίος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ευστράτιος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης υδραυλικών έργων της Περιφέρειας Χ. Γεωργαλής, ο Λιμενάρχης Αίγινας Α. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σ. Θεριανός και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας Π. Κασιμάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v