Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά δέχτηκε το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη

Τα αυτοκίνητα έφτασαν στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσουν το βράδυ, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής το πρωί της Πέμπτης.

Πυρά δέχτηκε το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη

Προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν, τα πρώτα αυτοκίνητα του ελληνικού κονβόι που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από τη Μαριούπολη, με προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Ευτυχώς, νωρίς το βράδυ έφτασαν ασφαλείς στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσουν το βράδυ, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής το πρωί της Πέμπτης.

Επρόκειτο για ένα κομβόι με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα, κυρίως με οικογένειες και μικρά παιδιά, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι βρίσκονταν στη Μαριούπολη.

Το ταξίδι είχε προορισμό, για αρχή, τη Ζαπορίζια, ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να του διαβεβαιώσει ότι στη διαδρομή δεν θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με τις κάνες των όπλων.

Όπως περιέγραψε ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης, «οι ριπές που δεχτήκαμε ήταν σε δρόμο έξω από τη Μαριούπολη και ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα».

«Ένα θραύσμα από τις συγκεκριμένες σφαίρες χτύπησε τη ρόδα του αυτοκινήτου μας, με αποτέλεσμα να σταματήσουμε το κονβόι και να αλλάξουμε το λάστιχο» πρόσθεσε, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές. «Απομακρυνθήκαμε τάχιστα από την περιοχή…».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v