Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολική ανατροπή στον ηλεκτρονικό τζόγο

Τρεις αλλαγές που ανατρέπουν πλήρως τον ηλεκτρονικό τζόγο ψηφίστηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Η αύξηση του πλαφόν στο στοίχημα και η μείωση του χρόνου ανάμεσα στα πονταρίσματα.

Ολική ανατροπή στον ηλεκτρονικό τζόγο

Σημαντικές αλλαγές προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στον ηλεκτρονικό τζόγο, απόφαση που θα αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Ειδικότερα η Επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει στα 20 ευρώ το πλαφόν ανά ποντάρισμα από 2 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος που ξεκίνησε να υλοποιείται με την αδειοδότηση των εταιρειών.

Στο ίδιο πλαίσιο αποφάσισε μείωση του χρόνου ανάμεσα στα πονταρίσματα στα 2 δευτερόλεπτα από 3 δευτερόλεπτα που είναι σήμερα.

Επίσης αυξάνει τα ανώτατα κέρδη στις 140.000 ευρώ από 70.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Επόμενο βήμα είναι η έγκριση της απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή ανέθεσε στην Ernst and Young μελέτη για τη διεθνή πρακτική τόσο στο πλαφόν του 2ευρου όσο και στον χρόνο ανάμεσα στα πονταρίσματα. Η μελέτη, η οποία αποτυπώνει τη διεθνή πρακτική αλλά και τις απώλειες του κλάδου στη χώρα μας, προτείνει διαφορετικό ποσό αύξησης πάνω στο πλαφόν (2 ευρώ) που ισχύει σήμερα.

Συγκεκριμένα στη μελέτη προτείνεται διαφορετικό ποσό αύξησης, ανάλογα με το ποσοστό ανάκτησης των χρημάτων που θα ήθελε να πετύχει η Επιτροπή και τα οποία «χάθηκαν» από την εφαρμογή του νόμου.

Στελέχη της Επιτροπής παραδέχονται ότι οι περιορισμοί  που επιβλήθηκαν μετά την αδειοδότηση των εταιρειών ηλεκτρονικού τζόγου προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις εταιρείες και κατά συνέπεια, στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι περιορισμοί του μέγιστου ποσού των 2 ευρώ και της χρονοκαθυστέρησης δεν ισχύουν στα επίγεια καζίνα, ισχύουν ωστόσο στα διαδικτυακά καζίνα και στα VLT των OΠΑΠ Play. Ο περιορισμός τέθηκε στο νόμο για τις μόνιμες άδειες στα φρουτάκια online από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν τον άλλαξε μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v