Οικονόμου: 20 με 21 Απριλίου η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ

Αν η ΕΕ δεν λάβει γρήγορα μέτρα ανακούφισης, η Ελλάδα θα προχωρήσει μόνη της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα.

Οικονόμου: 20 με 21 Απριλίου η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ

Στις 20 με 21 Απριλίου θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ  στους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επίσης, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η ραγδαία αύξηση τιμών ενέργειας καθιστά κρίσιμη προτεραιότητα τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκή στρατηγικής. Όπως είπε, αν η Ευρώπη δεν προχωρήσει γρήγορα στη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των κοινωνιών και των οικονομιών, η Ελλάδα θα προχωρήσει μόνη της σε πρόσκαιρες εθνικές παρεμβάσεις. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να μας ρουφήξει ένας ακόμα κύκλος φθοράς», σημείωσε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε «πολιτικό και ιστορικό χρέος μας η οικονομική κρίση να μην μετατραπεί σε πολιτική κρίση».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «εντείνονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης φαινομένων αισχροκέρδειας» και διεμήνυσε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι και οι έλεγχοι συνεχείς». Ήδη, υπογράμμισε, βρίσκεται σε εφαρμογή η πλατφόρμα καταγραφής των διαθέσιμων προϊόντων που καταδεικνύει ότι υπάρχει επάρκεια σε τρόφιμα σε όλα τα επίπεδα.

«Για κάθε μέτρο που λαμβάνουμε, παίρνουμε υπόψιν την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια εκρηκτική συγκυρία που δεν έχουμε βιώσει από τον Β παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Ο Απρίλιος είναι πολύ σημαντικός μήνας», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις γαλλικές εκλογές, είπε ότι «η Γαλλία είναι μια μεγάλη ιστορική ευρωπαϊκή χώρα και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες. Είναι σύμμαχος της Ελλάδας, η σχέση Μακρόν - Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από συναντίληψη. Αξιολογούμε ως απόλυτα θετικό ότι υπάρχει σαφές προβάδισμα στον κ. Μακρόν, είναι υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας και είναι θετικό επίσης ότι και όσοι έμειναν εκτός της πρώτης δυάδας, παροτρύνουν στις επαναληπτικές εκλογές την ψήφιση του Εμ. Μακρόν».  

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για δυσφορία του πρωθυπουργού για τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Στέλιο Πέτσα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Όλοι οι υπουργοί απολαμβάνουν πλήρως της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και θα πρέπει να είναι πλήρως προσηλωμένοι στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v