Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τουρισμός για όλους»: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6

Στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

«Τουρισμός για όλους»: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6

Εγκαίνια για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» το Σάββατο 16/7. Οι δικαιούχοι που ανέρχονται στους 200.000 μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέσω του vouchers.gov.gr.

To πρόγραμμα που τρέχει το υπουργείο Τουρισμού, θα δώσει vouchers των 150 ευρώ (200 για ΑΜΕΑ) για εξαργύρωση σε καταλύματα.

Η σειρά των ΑΦΜ

Σήμερα Κυριακή 17/7, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εάν και εφόσον ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4, 5 και 6. Από τη Δευτέρα 18/7, ωστόσο, θα ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης για το «Τουρισμός για Όλους» θα λήξει στις 23:59 της προσεχούς Πέμπτης 21ης Ιουλίου.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί πως έως το πρωί της Κυριακής (17/7) οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 140.000.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι το 210-2600610 και η γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr/

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο «Τουρισμός για Όλους» σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v