Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες ελληνικές εταιρείες υπέγραψαν 16 συμφωνίες με τους Σαουδάραβες

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στο περιθώριο της επίσκεψης Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα. Ενέργεια, μεταφορές και τρόφιμα στο επίκεντρο. Ακολουθούν πολύ περισσότερα deals, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ποιες ελληνικές εταιρείες υπέγραψαν 16 συμφωνίες με τους Σαουδάραβες

Δεκαέξι επιχειρηματικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας υπογράφηκαν σήμερα Τετάρτη μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρηματικών ομίλων και εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από ελληνικής πλευράς υπέγραψαν συμφωνίες οι εταιρείες/όμιλοι: Αegean, Mytilineos, Dynacom Tankers Management, Sea Traders, Hellenic Environmental Center, Τheon Sensors, RAYCAP, Greek Energy & Infrastructure Investment Corporation (GrEC Fund), Holroyd Holdings, Southpoint Maritime, Chr. Stamatiou & Sons, Highway Special Construction Systems και Corinth Pipeworks Pipe Industry.

«Με τη στρατηγική σχέση που "χτίζει" με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τις επενδύσεις που φέρνει από τον αραβικό κόσμο, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του πρίγκιπα-διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ανέδειξε «τις λαμπρές προοπτικές που ανοίγει για τις διμερείς σχέσεις η επίσκεψη του πρίγκιπα-διαδόχου», ενώ καλωσόρισε για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών στην Αθήνα τον ομόλογό του υπουργό Επενδύσεων Χαλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Φαλίχ.

«Η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και η άριστη συνεργασία μας άνοιξε τον δρόμο για τις πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί αυτό το διάστημα - συνολικά 16 συμφωνίες υπογράφηκαν μόνο σήμερα μεταξύ δυναμικών επιχειρήσεων των δύο χωρών - και τις πολύ περισσότερες που ακολουθούν, καθώς το ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα όσο και από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ μεγάλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδική αναφορά έκανε στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, σημειώνοντας ότι «προσφέρει φθηνή πράσινη ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία στην Ελλάδα, καθιστώντας την διακριτό πόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v