Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία νέα data centers στο επενδυτικό πρόγραμμα Google για Ελλάδα

Σε αναζήτηση περιοχών ώστε να προχωρήσει με διαδικασίες-εξπρές στην κατασκευή τριών συνολικά data centers βρίσκεται η Google. Στόχος της εταιρείας είναι μέσα σε δύο χρόνια να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Τρία νέα data centers στο επενδυτικό πρόγραμμα Google για Ελλάδα

Τρία νέα data centers περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «mega» επένδυση της Google στη χώρα μας και στόχος της είναι να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μόλις χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται στην αναζήτηση των θέσεων που θα κατασκευαστούν τα τρία νέα data centers, χωρίς να αποκλείεται και τα τρία να γίνουν στην Αττική.

Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανάλογο με αυτό της Microsoft, που έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή επίσης τριών data centers.

Η επένδυση της Google, όπως ανακοινώθηκε χθες σε εκδήλωση με την παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει την κατασκευή μιας πλατφόρμας με την ονομασία Google Cloud region, στην οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους ανεξάρτητα του όγκου τους, τα οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν με ταχύτητα, αλλά κυρίως με ασφάλεια.

Το Google Cloud εξαλείφει την ανάγκη για τους πελάτες να κατέχουν ή λειτουργούν φυσικά κέντρα δεδομένων και διακομιστές από μόνοι τους.

Ειδικότερα, με την κατασκευή των τριών data centers επιτυγχάνεται σημαντική ασφάλεια των δεδομένων σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης, με τη δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων μέσα σε λίγα λεπτά.

Η πρόεδρος της Google Cloud International Adaire Fox-Martin, αν και δεν αποκάλυψε το ύψος της επένδυσης αλλά ούτε τις επόμενες κινήσεις που αφορούν την κατασκευή των τριών data centers, έδωσε το στίγμα της τονίζοντας ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε η Google στην AlphaBeta Economics, έως το 2030, το Google Cloud region στην Ελλάδα θα συνεισφέρει συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ, ενώ υπολογίζεται πως θα υποστηρίξει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Στο ίδιο πλαίσιο και θέλοντας να υποστηρίξει τη νεοφυή επιχειρηματική σκηνή της χώρας μας, η Google θα προχωρήσει σε χρηματοδοτήσεις startups με κοινωνικό αποτύπωμα, με συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η Google προχωρά στη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας αφιερωμένου στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στόχος είναι η συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται στο cloud και στη μηχανική εκμάθηση, που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να επιταχύνουν την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Το δίκτυο περιοχών cloud του Google Cloud εκτείνεται σε 35 περιοχές και 106 ζώνες σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί τη βάση της υποδομής που δημιουργεί το Google Cloud για την υποστήριξη επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και κλάδου. Από επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και υπηρεσίες μέσων και ψυχαγωγίας, έως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας και δημόσιου τομέα, κορυφαίοι οργανισμοί εμπιστεύονται το Google Cloud ως έναν αξιόπιστο συνεργάτη καινοτομίας,

Όταν ανοίξει η περιοχή cloud για την Ελλάδα, οι τοπικοί πελάτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν σημαντικά στοιχεία ελέγχου, που θα τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας, διατήρησης δεδομένων και συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά τόσο από τη διοίκηση της Google όσο και από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη έγινε στο γεγονός ότι η ενσωμάτωση δεδομένων εσωτερικής εγκατάστασης στα κέντρα Google Cloud επιτρέπουν στους οργανισμούς να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση και σχετικές εκπομπές -μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v