Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΤπΔ

Προχωρά το έργο «SUB2. Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης και Οργάνωσης Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων». Προκηρύχθηκε από την ΚτΠ.

Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΤπΔ

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ανακοίνωσε  τη Διενέργεια Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού για την επιλογή αναδόχου για το έργο: «SUB2. Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης και Οργάνωσης Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» Α/Α 1 του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Του Ταμείου Παρακαταθηκών Και Δάνειων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η συνολική εκτιμώμενη αξία σύμβασης 4.260.000 € μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ, προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 5.282.400,00 €, ΦΠΑ 24%: 1.022.400 €

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος που θα υποστηρίζει τις διαδικασίες Διαχείρισης και Οργάνωσης των Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στόχοι του έργου είναι η διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης των συναλλασσόμενων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων με τα στελέχη του Ταμείου, η αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων από την διοίκηση του, καθώς και η βέλτιστη διεκπεραίωση των διαδικασιών του.

Αποβλέπει, επίσης, στην ανάπτυξη νέων χρηματοπιστωτικών προϊόντων σε on-line περιβάλλον, στην καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και στην καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. 

Επιπλέον το προς ανάπτυξη Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα θα παρέχει διασύνδεση με τρίτα συστήματα και αρμόδιους φορείς και θα υποστηρίζει μια πελατοκεντρική διαχείριση των διαδικασιών του Ταμείου. Πιο συγκεκριμένα το προς ανάπτυξη Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα θα υποστηρίζει τα ακόλουθα επιμέρους συστήματα που αντικατοπτρίζουν τις κύριες διευθύνσεις και λειτουργίες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων:

  1. Σύστημα Καταθετικών και Ταμειακών Λειτουργιών
  2. Σύστημα Δανείων Φυσικών & Νομικών Προσώπων
  3. Σύστημα Εκκαθάρισης Απαλλοτριώσεων
  4. Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Δικογράφων
  5. Σύστημα Είσπραξης Εσόδων και Διοικητικής Εκτέλεσης

Αναμενόμενα Οφέλη

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του εν λόγω έργου εμπίπτουν τόσο στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης, της οργάνωσης και της λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, όσον αφορά στις επιχειρησιακές λειτουργίες του όπως η διαχείριση Δανείων, Δικογράφων, Απαλλοτριώσεων κ.α., όσο και στην βελτίωση των καταθετικών και ταμειακών υπηρεσιών που λαμβάνουν οι συναλλασσόμενοι/πελάτες του. Πιο αναλυτικά αναμένεται:

  • Άμεση και πληρέστερη ενημέρωση στους πελάτες-συναλλασσόμενους σχετικά με τις καταθετικές και ταμειακές τους υποθέσεις, τα διαθέσιμα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, και την πορεία των αιτημάτων τους προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  • Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
  • Διαλειτουργικότητα μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συστημάτων ώστε να μην χρειάζεται να προσκομίζονται έγγραφα ή/και στοιχεία στα καταστήματα του Ταμείου Παρακαταθηκών επιταχύνοντας τις διαδικασίες.
  • Ελαχιστοποίηση της ανάγκης φυσικής παρουσίας του ενδιαφερόμενου σε μία ή και περισσότερες υπηρεσίες.
  • Αυτοματοποίηση της διεργασίας εκκαθάρισης απαλλοτριώσεων, οργάνωσης δικογράφων σε φακέλους υποθέσεων και δημιουργίας ψηφιακά υπογεγραμμένων εγγράφων.
  • Αποτελεσματική κατάρτιση-εκτέλεση συμβάσεων και παρακολούθηση εξέλιξης δικάσιμων και διαδικασιών δημοπράτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v