Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FedHATTA: Στον αέρα οι εργαζόμενοι στα γραφεία που συνεργάζονται με Ρωσία-Ουκρανία

Δυσχερής οι κατάσταση για δεκάδες υπαλλήλους έναν χρόνο μετά την ρωσική εισβολή. Παράταση της κυβερνητικής στήριξης επ' αορίστου στους πληττόμενους του τουριστικού κλάδου, ζητά η Ομοσπονδία FedHATTA.

FedHATTA: Στον αέρα οι εργαζόμενοι στα γραφεία που συνεργάζονται με Ρωσία-Ουκρανία

Στον «αέρα» συνεχίζουν να βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι των Ελληνικών τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ο οποίος εκτός από τις επιπτώσεις που προκάλεσε στην ευρύτερη αγορά και οικονομία, εκμηδένισε τη δραστηριότητά τους, καθιστώντας τα εξαιρετικά ευάλωτα σε ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fedhatta.

Μετά από συνεχή σχετικά αιτήματα της Ομοσπονδίας FedHATTA, τα αρμόδια Υπουργεία στήριξαν τα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, τα οποία επλήγησαν καίρια από την συνεχιζόμενη κρίση μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας λύση σε τρία κρίσιμα ζητήματα, με τρία πολύ σημαντικά μέτρα: την αναστολή των προθεσμιών για τα αξιόγραφα που βαρύνουν τα γραφεία αυτά, την παράταση της καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ. και την αναστολή της καταβολής των οφειλόμενων από αυτά ασφαλιστικών εισφορών προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. Και τα τρία μέτρα έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2023.

«Ωστόσο, ακόμη περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή την στήριξη των εργαζομένων αορίστου χρόνου (12μηνης απασχόλησης) αυτών των τουριστικών γραφείων, οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μία συνολική συγκυρία πάρα πολύ δύσκολη, παραμένοντας χωρίς την παραμικρή κρατική μέριμνα μέχρι και σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v