Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τη σύμβαση «717» για τα τρένα

Στο στόχαστρο της Ευρώπης η περίφημη σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηροδρόμων. Τι εξετάζεται.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τη σύμβαση «717» για τα τρένα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηροδρόμων, την περίφημη σύμβαση «717» του 2014, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Documento.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει πράγματι μια εν εξελίξει έρευνα, εξετάζοντας αποκλειστικά πιθανές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ», δήλωσε στην EURACTIV εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η έκβασή τους. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.

ΠΗΓΗ: Euractiv.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v