Ποια είναι η Everty που επενδύει 70 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ακίνητα

Το portfolio της εταιρείας περιλαμβάνει μέχρι στιγμής boutique ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και premium κτίρια γραφείων. Η στρατηγική για επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ποια είναι η Everty που επενδύει 70 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ακίνητα

Εχοντας εντάξει μόλις πριν από λίγες ημέρες στο χαρτοφυλάκιό της το Elounda Gulf Villas, ένα πολυτελές resort στην Κρήτη, η Everty συνεχίζει να επενδύει στο real estate στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε τουριστικά και επαγγελματικά ακίνητα, με απώτερο στόχο την τοποθέτηση κεφαλαίων ύψους 70 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Η στρατηγική της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων, που δραστηριοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από το 2021, εδράζεται στην τεράστια προοπτική ανάπτυξης που έχει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, με το portfolio της Everty να περιλαμβάνει μέχρι στιγμής boutique ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και premium κτίρια γραφείων.

«Η απόφαση να επενδύσουμε στην ελληνική αγορά ακινήτων βασίζεται στο όραμά μας για την προώθηση μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε επιμελώς εντοπίσει συναρπαστικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων που ευθυγραμμίζονται με τους επενδυτικούς μας στόχους και την ευρύτερη στρατηγική κατεύθυνση του ομίλου YNV», επισημαίνουν στο Euro2day.gr οι επικεφαλής της εταιρείας.

Η Everty έκανε το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά με την ανάπτυξη των Petrothalassa Villas στην Ερμιονίδα της Πελοποννήσου. Η εξαγορά του Iconic Santorini, ενός πολυτελούς boutique ξενοδοχείου στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης που αποτελείται από 19 υπόσκαφες σουίτες, ήταν η δεύτερη στοχευμένη κίνηση της εταιρείας στην Ελλάδα, με την απόκτηση του Elounda Gulf Villas, δυναμικότητας 15 σουιτών και 18 ιδιωτικών βιλών, να σηματοδοτεί την τρίτη επένδυση της Everty στον ελληνικό κλάδο φιλοξενίας.

«Η εξαιρετική τοποθεσία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του Elounda Gulf Villas το καθιστούν μια αξιοσημείωτη επενδυτική ευκαιρία. Στόχος της Everty είναι να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις και υποδομές του Elounda Gulf Villas και να συνεχίσει να προσφέρει στους επισκέπτες απαράμιλλες υπηρεσίες και εμπειρίες», σχολίασε ο Νικόλαος Ρούπακας, Country Manager της Everty Greece.

«Η επενδυτική στρατηγική της Everty εστιάζει στη δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών για τους φιλοξενούμενους στα ξενοδοχεία της. Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει μια ανακαίνιση στην ανανέωση των τουριστικών ακινήτων αλλά και το πόσο αυτό αναβαθμίζει τη συνολική εμπειρία και ικανοποίηση των πελατών, η εταιρεία μετατρέπει τα κτίρια σε φιλόξενους χώρους που απορροφούν τον επισκέπτη, παρέχοντας το περιβάλλον για να δημιουργήσει αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Η ομάδα της Everty αφοσιώνεται στη δημιουργία χώρων που εμπνέουν, ευχαριστούν και κάνουν τους φιλοξενούμενους να νιώθουν πραγματικά σαν στο σπίτι τους», τονίζουν οι επιτελείς της εταιρείας.

Εκτός από τα τρία projects στον κλάδο της φιλοξενίας, η Everty επί ελληνικού εδάφους «χτίζει» παρουσία και στην αγορά των γραφείων. Στις αρχές του έτους η εταιρεία απέκτησε ένα κτίριο γραφείων στα βόρεια προάστια, το AP10, στην περιοχή του Αμαρουσίου, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο η αγορά του κτιρίου Art1, εμβαδού 2.000 τ.μ., στο Μαρούσι.

«Στον πυρήνα της επενδυτικής στρατηγικής μας βρίσκεται ο στόχος η δέσμευση για σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Παρά το γεγονός ότι η βασική μας προτεραιότητα είναι η απόκτηση κτιρίων α’ κατηγορίας σε προνομιακές τοποθεσίες, παραμένουμε ανοιχτοί στη διερεύνηση ευκαιριών για ακίνητα που βρίσκονται σε δευτερεύουσες περιοχές, ωστόσο, μπορούν να προσφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία. Ως μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, εστιάζουμε σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες που συμβάλλουν στη διαρκή δημιουργία αξίας», αναφέρουν οι επικεφαλής της Everty.

H Everty είναι μέλος του YNV Group, μιας πολυεθνικής εταιρείας με έδρα στην Κύπρο και παρουσία σε τρεις βασικούς τομείς, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και τη διαχείριση ακινήτων. To χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει εμπορικά, οικιστικά, τουριστικά και μικτής χρήσης ακίνητα στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία. Ενδεικτικά στα περιουσιακά στοιχεία της Everty στη Βουλγαρία περιλαμβάνεται το «Perform Business Center», ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματικούς χώρους της Σόφιας. Το YNV Group μέσα σε λίγα μόλις χρόνια από μια επιτυχημένη start-up στον κλάδο της τεχνολογίας μετεξελίχθηκε σε έναν όμιλο εταιρειών που απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 6.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v