Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνουν στο σφυρί 49 ξενοδοχεία μέχρι το τέλος της χρονιάς

Τα ρεκόρ της φετινής χρονιάς δεν φτάνουν για να διασώσουν το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων. Τα περισσότερα ξενοδοχεία που εκπλειστηριάζονται βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα.

Βγαίνουν στο σφυρί 49 ξενοδοχεία μέχρι το τέλος της χρονιάς

Στο «σφυρί» αναμένεται να βγουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους 49 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα και ανήκει στις τρεις χαμηλότερες κατηγορίες, 1, 2 και 3 αστέρων.

Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να διαγράφει πλέον ανοδική τροχιά, αφήνοντας πίσω τα δύο χρόνια που στιγματίστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, και ένα νέο ρεκόρ να προοιωνίζεται σε επίπεδο τόσο αφίξεων όσο και εσόδων, ωστόσο, το σφυρί του πλειστηριασμού αναμένεται να χτυπήσει για δεκάδες ξενοδοχεία το επόμενο διάστημα.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς των αναρτημένων πλειστηριασμών, σύμφωνα με την πλατφόρμα eauction.gr, ξεκινούν από 162 χιλιάδες ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 3 εκατ. ευρώ.

Τα 10 πιο εμβληματικά ξενοδοχεία

Για τις 2 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, ο πλειστηριασμός του Royal Beach Hotel στην Αρκάσα της Καρπάθου, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών, κατασκευάστηκε το 2009 και αποτελείται από 5 κτίρια. Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση. Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση εκτίμησης, «τόσο η ποιότητα κατασκευής του όσο και η κατάσταση συντήρησής του είναι καλή. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει χώρο parking, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. περίπου και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ. περίπου».

Με τιμή εκκίνησης στα 2,8 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas θα βγει σε πλειστηριασμό το 2 αστέρων ξενοδοχείο «Αλκυονίς» στον Ωρωπό στις 25 Οκτωβρίου. Το πολυώροφο ξενοδοχείο φέρει σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ και βρίσκεται σε έκταση 4.051 τ.μ. Στη σημερινή του κατάσταση, όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, το ξενοδοχείο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, περιλαμβάνει 86 δωμάτια, με 158 κλίνες.

Την ίδια ημέρα θα εκπλειστηριαστεί και το 3 αστέρων ξενοδοχείο «Ιόλη», που βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Τιμή πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί τα 2,46 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα η Intrum Hellas. Σύμφωνα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, το γήπεδο εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το εκτιμώμενο ακίνητο έχει συνολικό εμβαδόν 6.348,26 τ.μ. και προέρχεται από την πολεοδομική συνένωση τριών οικοπέδων, συνολικού εμβαδού 5.096,11 τ.μ. και ενός αγροτεμαχίου εμβαδού 1.252,15 τ.μ.

Στα 2 εκατ. ευρώ έχει οριστεί η πρώτη τιμή προσφοράς του 3 αστέρων ξενοδοχείου Φαίδων Palace, δυναμικότητας 38 δωματίων και 77 κλινών, που βρίσκεται στη Φλώρινα. Και το εν λόγω ξενοδοχείο, που προέκυψε από τη συνένωση δύο ανεξάρτητων υπό ίδρυση ξενοδοχείων Β’ τάξης σε όμορα οικόπεδα, θα βγει στο σφυρί στις 25 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas.

Στις 25 Οκτωβρίου θα χτυπήσει το σφυρί και για το ξενοδοχείο «Χελμός», που κατασκευάστηκε το 1923 και βρίσκεται στα Καλάβρυτα. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι τα 1,39 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα η Intrum Hellas. «Σήμερα η επιχείρηση λειτουργεί με την επωνυμία "Χελμός", είναι κατηγορίας Α’ CLASS βάσει Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, η δυναμικότητα ανέρχεται σε 33 δωμάτια 58 κλινών και ιδιοκτήτης/ διαχειριστής της μονάδας είναι η ΧΕΛΜΟΣ ΞΕΝ. ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ Α.Ε. Κατά την εξωτερική παρατήρηση, η ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζεται καλή και η κατάσταση συντήρησης μέτρια», όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση εκτίμησης.

Στον Πλακιά Ρεθύμνου βρίσκεται το 3 αστέρων ξενοδοχείο Porto Plakias, που απαρτίζεται από 4 κτίρια και θα βγει σε πλειστηριασμό επίσης στις 25 Οκτωβρίου. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas.

Την 1η Νοεμβρίου θα χτυπήσει το σφυρί για την 4 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα Lesse Hotel, που βρίσκεται στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ξενοδοχείο που απαρτίζεται από 5 κτίρια έχει οριστεί στα 2,73 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα την doValue Greece.

Στον οικισμό Καλό Νερό στην Τριφυλία της Μεσσηνίας βρίσκεται το 3 αστέρων ξενοδοχείο Oasis Hotel, το οποίο θα εκπλειστηριαστεί στις 8 Νοεμβρίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,4 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas. H μονάδα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και στον περιβάλλοντα χώρο εντοπίζονται μία μεγάλη πισίνα και ένας οικίσκος που λειτουργεί ως pool bar.

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,48 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas θα βγει σε πλειστηριασμό στις 20 Δεκεμβρίου το ξενοδοχειακό συγκρότημα κλασικού τύπου κατηγορίας 2 αστέρων που βρίσκεται στον Λαγανά Ζακύνθου και ανήκει στην εταιρεία «Κανάρης Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Τουριστική Εταιρεία». Το ξενοδοχείο είναι συνολικής δυναμικότητας 68 δωματίων και 158 κλινών.

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να βγει στο σφυρί το ξενοδοχείο Sandy Bay που βρίσκεται στον Αγιο Ισίδωρο Πλωμαρίου στη Λέσβο. Τιμή πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί τα 1,44 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι καλής εξωτερικής συντήρησης και αποτελείται από τρία συγκροτήματα 50 δωματίων και 94 κλινών, με έτος αποπεράτωσης το 1992.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v