Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πρότυπο εργοτάξιο θα αποκτήσει ο δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Το νέο εργοτάξιο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση του δήμου, άνω των είκοσι στρεμμάτων, και θα αποτελείται από ένα κτίριο δύο ορόφων, 500τ.μ. ο κάθε όροφος.

Νέο πρότυπο εργοτάξιο θα αποκτήσει ο δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Το πρόβλημα του εργοταξίου ταλανίζει επί σειρά ετών εργαζόμενους και πολίτες στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και γι' αυτό αποτέλεσε μια από τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής, η οποία όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία νέο πρότυπου εργοταξίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και μάλιστα, υπήρξε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση λόγω εκπρόθεσμων διαδικασιών.

Το νέο εργοτάξιο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση του δήμου, άνω των είκοσι στρεμμάτων, και θα αποτελείται από ένα κτίριο δύο ορόφων, 500τ.μ. ο κάθε όροφος. Στο ισόγειο θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης και συνεργείου, αποθήκη, καθώς και αποδυτήρια για τους υπαλλήλους. Στον πάνω όροφο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου και μία αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 60 ατόμων, καθώς και οι χώροι υγιεινής.

Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προβλεφθεί σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τον επιχειρησιακό στόλο. Στον εξωτερικό χώρο του εργοταξίου θα υπάρχουν τρία μεγάλα υπόστεγα για τα ογκώδη οχήματα του στόλου καθαριότητας.

Ακόμη, θα δημιουργηθούν φυτώριο και θερμοκήπιο. Το 80% του περιβάλλοντα χώρου θα καλύπτεται από πράσινο, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα περιβαλλοντικής προστασίας, συνδυάζοντας τεχνολογία, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη. Στο φυτώριο θα υπάρχουν οι κατάλληλες παραγωγικές συνθήκες για σπορά φυτών και δέντρων με αντίστοιχη φυτοτεχνική μελέτη. Όλοι οι χώροι όπου προβλέπεται φύτευση, θα γεμίσουν με κατάλληλο κηπευτικό χώμα και θα διαθέτουν αυτόματο σύστημα άρδευσης με εκτοξευτήρες σε κατάλληλα σημεία και σύστημα αποχέτευσης. Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δήμος θα συστήσει θερμοκήπιο για την καλλιέργεια και την παραγωγή διαφόρων ειδών.

Τέλος, θα δημιουργηθεί και «Παιδικός Κήπος», ένας χώρος όπου μέσα από ειδικά προγράμματα δενδροφυτεύσεων, οι μαθητές του δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τη φύση, καλλιεργώντας φυτά, τρόφιμα, φυτεύοντας δέντρα, ενώ στο αμφιθέατρο του εργοταξίου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ημερίδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέματα την ανακύκλωση, τη μη χρήση εντομοκτόνων κ.ά..

«Το έργο αυτό είναι έργο πνοής και μια μεγάλη ανάσα για τον τόπο μας. Με τη δημιουργία του νέου εργοταξίου ο δήμος θα έχει και οικονομικό όφελος, καθώς μέχρι τώρα καταβάλλουμε υψηλά μισθώματα, ενώ για την υλοποίηση του έργου έχουν εκπονηθεί όλες οι αναγκαίες μελέτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρμόδιος Δρίκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v