Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικοί για AI οι Ελληνες, ένας στους τρεις έχει λογαριασμό Chat GPT

Δύο στους τρεις εκφράζουν επιφυλακτική στάση για τον αντίκτυπο από τη διευρυμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, αυξάνονται συνεχώς αυτοί που έχουν λογαριασμό Chat GPT.

Επιφυλακτικοί για AI οι Ελληνες, ένας στους τρεις έχει λογαριασμό Chat GPT

Σύμφωνα με νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, που συστηματικά παρακολουθεί τη σχέση και τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαπιστώνεται ότι:

  • Οι δύο στους τρεις Έλληνες εκφράζουν επιφυλακτική στάση απέναντι στον αντίκτυπο που θα έχει η διευρυμένη χρήση της ΤΝ στην κοινωνία και στη ζωή μας.
  • Παρ’ όλα αυτά, η αναλογία των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό Chat GPT συνεχώς αυξάνεται, από 21% τον Ιούλιο 2023 σε 30% τον Φεβρουάριο 2024, και χρησιμοποιείται για πλειάδα θεμάτων ενδιαφέροντος, για την εργασία και για τις σπουδές από τους φοιτητές.
  • Ενώ θεωρείται ένα εργαλείο εύκολο στη χρήση, που γλιτώνει χρόνο και κόπο, οι χρήστες Chat GPT θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο χρήσης, καθώς οι απαντήσεις του συχνά είναι απλοϊκές και χρειάζονται επαλήθευση.
  • Τέλος, σημαντική αναλογία χρηστών φοβάται πως το Chat GPT είναι επικίνδυνο γιατί εμποδίζει τη μελέτη, τη σκέψη, την ανάπτυξη κρίσης και την εξέλιξη.

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v