Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΠΕΕ: Συμφωνίες εκατομμυρίων για 15 εταιρείες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Οι επιχειρήσεις ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας συμμετείχαν στις διεθνείς εκθέσεις μόδας MUNICH FABRIC START στο Βερολίνο και MOMAD στη Μαδρίτη. Πραγματοποίησαν 558 Β to B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, με αποτέλεσμα παραγγελίες €2,5-€3 εκατ.

ΣΕΠΕΕ: Συμφωνίες εκατομμυρίων για 15 εταιρείες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σημαντικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής, απέδωσε η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, 15 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START (23-25/1/2024) στο Μόναχο και τη MOMAD (9-11/2/2024) στη Μαδρίτη.

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής των επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα θετικά αφού πραγματοποίησαν 558 Β to B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 2,5 – 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δισ. € (το 70% της χώρας).

Ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, στις δύο συγκεκριμένες εκθέσεις του εξωτερικού.

«Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σύναψη διεθνών εμπορικών συμφωνιών που κατέγραψε και φέτος η ελληνική ένδυση-κλωστοϋφαντουργία στις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού, επιβεβαιώνουν την σταθερή επιλογή υποστήριξης του εξαγωγικού προσανατολισμού του κλάδου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα ελληνικά προϊόντα ένδυσης που με την ποιότητα και την αισθητική τους κατακτούν συνεχώς τις παγκόσμιες αγορές, αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική του κλάδου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι και θα συνεχίσει να είναι, ουσιαστικός σύμμαχος των επιχειρήσεων ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 1.100 εκθέτες από 39 χώρες, σε 8 αίθουσες, καλύπτοντας τους τομείς των νημάτων, υφασμάτων, τυπωμάτων, τζιν, βοηθητικών υλικών και αξεσουάρ, νέων τεχνολογιών και παραγωγής ενδυμάτων. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 20.000 από 55 χώρες.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν οι: AGELINA, ALTERO, ARTE TESSUTO, CHIRAS, DIMIS, MAKOTEX, NIKOPLEX, UNION 3 FASHION και TELIDIS.

Στην έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες περισσότερα από 300 brands από 18 χώρες, ενώ άλλοι 225 εκθέτες μετείχαν στην Bisutex από 14 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 14.000 στην MOMAD και 8.600 στην Bisutex.

Από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 6 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι: AELIA, AXEL ACCESSORIES, BLE RESORT, K7 KONSTANTINOS, PRIME FASHION και VERDE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v