Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο, η καταγγελία και η παρέμβαση Γεωργιάδη

Η καταγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η παρέμβαση Γεωργιάδη και η επιβεβαίωση από τον διευθυντή Κλινικής. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου.

Γιατί αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο, η καταγγελία και η παρέμβαση Γεωργιάδη

Πέντε προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν για μία εβδομάδα, με το νοσοκομείο να επικαλείται πολλές έκτακτες εισαγωγές και να υποστηρίζει πως η χρονική μετακίνηση δεν θα είναι επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Το θέμα προέκυψε μετά από ανάρτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, ο οποίος δημοσιοποίησε την Τρίτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την καταγγελία ενός πολίτη, σύμφωνα με την οποία η μητέρα του ενημερώθηκε για την αναβολή της χημειοθεραπείας της «διότι δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία».

Στην ανάρτηση παρενέβη ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διατυπώνοντας αμφιβολίες και ζητώντας από τον δημοσιογράφο να παραθέσει ονοματεπώνυμο του ασθενή, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου το διέψευδε.

Ακολούθησε, όμως, η επιβεβαίωση από τον διευθυντή της Γ' Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Αναστάσιο Μπούτη, ο οποίος έγραψε στην ίδια ανάρτηση πως μεταφέρθηκαν πέντε χημειοθεραπείες από τις 9 και 10 Απριλίου στις 15 και 16 του μηνός, «λόγω πολλαπλών έκτακτων εισαγωγών».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοικήτρια του Θεαγένειου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή, σε ανακοίνωσή της, την Τετάρτη, 10/4, αναφέρει πως παρόλο που δεν υπήρξε καμία αναφορά ή καταγγελία από ασθενή, η ίδια διαπίστωσε διερευνώντας το θέμα πως υπήρξαν οι εν λόγω αναβολές. Όπως αναφέρει, αυτές έγιναν με ευθύνη του διευθυντή της Κλινικής και χωρίς η μετακίνηση να είναι επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν έγκαιρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικήτριας:

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 09/04/2024 σχετικά με αναβολή χημειοθεραπείας «διότι δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία», η Διοίκηση αναφέρει τα εξής:

Μετακίνηση ημερομηνίας μπορεί να συμβεί εφόσον η υγεία του ασθενούς το επιτρέπει για λόγους προγραμματισμού της κλινικής και πάντα με την οδηγία του θεράποντος ιατρού.

Η Διοίκηση δεν δέχτηκε ουδεμία αναφορά ή καταγγελία από ασθενή, ούτε διαπιστώθηκε αναβολή θεραπείας σε ασθενή που προσήλθε στο νοσοκομείο, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από το Γραφείο προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υγείας (Αρ.Πρωτ.5039/10-04-2024).

Η Διοίκηση, θέλοντας όμως επιπλέον να διερευνήσει αν κάπου υπήρξε οποιαδήποτε αναβολή -αφού δεν είχε καμία καταγγελία-, διαπίστωσε ότι η Γ' Παθολογική Ογκολογική Κλινική μετέφερε με ευθύνη του Διευθυντή της κλινικής, Αναστάσιου Μπούτη, 5 θεραπείες ασθενών από τις 10-11/04 στις 15-16/04, εξαιτίας πολλαπλών έκτακτων εισαγωγών και με δεδομένο ότι αυτή η μετακίνηση δεν ήταν επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε έγκαιρη ενημέρωση των συγκεκριμένων ασθενών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v