Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Στους ομιλητές του συνεδρίου ο Κ. Μητσοτάκης

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φιλοξενεί στην Αθήνα την 49η Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς. Επίσης στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του IOSCO, διοργανώνει επίσης Συνέδριο με θέμα “Climate in the Center of Economy”.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Στους ομιλητές του συνεδρίου ο Κ. Μητσοτάκης

Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2024, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φιλοξενεί στην Αθήνα την 49η Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions - IΟSCO) στην οποία θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις κεφαλαιαγορές αλλά και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό τομέα παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του IOSCO, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διοργανώνει επίσης Συνέδριο με θέμα “Climate in the Center of Economy” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt. Στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου της IOSCO και του Συνεδρίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα πραγματοποιηθούν στις 29 Μαΐου 2024, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων:

  • Προκλήσεις και προοπτικές στην πράσινη μετάβαση: Ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων και των προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και προσκλήσεις που συνδέονται με την χρηματοδότηση της και τα σχέδια μετάβασης.
  • Προστασία των επενδυτών: Εστίαση στην προστασία των επενδυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα διαδικτυακής απάτης.
  • Τεχνολογικές εξελίξεις στις αγορές κεφαλαίων: Θέματα που αφορούν τους τομείς Fintech, των κρυπτοστοιχείων, αγορών ψηφιακών στοιχείων, με έμφαση στις τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές.
  • Χρηματοπιστωτική σταθερότητα και αγορές κεφαλαίων: Επίκαιρα θέματα χρηματιστηρίων, τιτλοποιήσεων, αναδιαρθρωμένων δανείων και άλλα.
  • Αγορές για πιστώσεις εκπομπών: Ανάλυση των τάσεων και προοπτικών στην αγορά των πιστώσεων εκπομπών
  • Η εξωστρέφεια των αγορών κεφαλαίου ανά ήπειρο.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός, κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκης, η Επίτροπος της ΕΕ Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και Ένωση Κεφαλαιαγορών κα. Maired McGuiness, η Υπουργός Τουρισμού, κα. Ο. Κεφαλογιάννη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Ν. Παπαθανάσης, ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Στουρνάρας, ο Πρόεδρος της Eurometaux, κ. Ε. Μυτιληναίος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Παπαλεξόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Β. Ψάλτης,ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χ. Μεγάλου, ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Α. Πατέλης.

Ομιλητές είναι επίσης μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωποι κεντρικών τραπεζών και εποπτικών αρχών κεφαλαιαγοράς από όλο τον κόσμο καθώς και η Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι (κκ. Μ. Φέκκας και Α. Στάμου) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επικεφαλής φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα αναλύσουν τις τρέχουσες ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές, με έμφαση την βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή καθώς και στις επιπτώσεις τους στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην ελληνική οικονομία γενικότερα. 

Συγκεκριμένα ομιλητές στο Συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι:

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού

Maired McGuiness, Επίτροπος της ΕΕ Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και Ένωση Κεφαλαιαγορών

Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος

Αλέξης Πατέλης, Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνηση, συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα

Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Ιωάννης Τσακίρης, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Jean Paul Servais, Πρόεδρος της IOSCO

Emmanuel Faber, Πρόεδρος του International Sustainability Standards Board Verena Ross, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA)

Carmine Di Noia, Διευθυντής Οικονομικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων του ΟΟΣΑ

Rostin Behnam, Πρόεδρος του Commodity Futures Trading Commission Mary Schapiro, Αντιπρόεδρος Glasgow Financial Alliance for NetZero

Από πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά):

Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γεν. Γραμματέας, ΕΕΤ

Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Τράπεζας Αττικής ΑΕ

Μαρίνος Γιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Enterprise Greece

Χρήστος Γκόρτσος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ΕΚΠΑ Σοφία Εφραίμογλου, Πρόεδρος, ΕΒΕΑ

Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος, SMERemedium CAP

Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank

Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος, ΔΑΑ

Φώτης Κουρμούσης, Εκτελεστικό Μέλος, ΤΧΣ

Σπυρίδων Κυρίτσης, Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ

Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων

Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς Financial Holdings AE

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών μησιδηρούχων μετάλλων EUROMETAUX και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Energy&Metals

Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), Senior Partner και μέλος της EOS Capital Partners, και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ .

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Titan Cement International

Ανδρέας Παπανδρέου, καθηγητής περιβαλλοντικών οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ερνέστος Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Εθνική Τράπεζα

Απόστολος Ταμβακάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του EOS Capital Partners

Αντρέας Σιάμισης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ, Hellenic Energy

Παναγιώτης Σκιαδάς, Senior Sustainability Director, Viohalco

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Services and Holdings και της Alpha Bank AE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v