ΥΜΕ: Συνδέει το ADSL με τα ΜΜΜ

Αλλαγές για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προωθεί το ΥΜΕ, ενώ, ξεχωριστά, επιχειρεί να συνδέσει την διάδοση της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και της τακτικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΥΜΕ: Συνδέει το ADSL με τα ΜΜΜ
Τη διάδοση της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και της τακτικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς επιχειρεί να συνδέσει το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων για την «Ενεργό Κοινωνική Συνεισφορά» σχεδιάζει την ενίσχυση των συστηματικών χρηστών των ΜΜΜ με οικιακές συνδέσεις ADSL.

Το πρόγραμμα θα αφορά τους πολίτες εκείνους που χρησιμοποιούν ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις αρχές του 2009, όποτε θα διατίθενται στο κοινό οι νέες κάρτες. Στους χρήστες θα δίνεται επιδότηση για οικιακή γραμμή ADSL και οι ίδιοι θα επιλέγουν τον φορέα – εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδίκτου που θέλουν.

Το υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει επίσης σχέδιο νόμου με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Όπως ανέφερε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης οι προωθούμενες αλλαγές θα έχουν κυρίως στόχο την αξιοπιστία των μετρήσεων ώστε οι πολίτες να τις εμπιστεύονται αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπεται από την ΕΕ.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό μετρήσεις εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να μην πραγματοποιούνται μόνον από την ΕΕΤΤ, που θα εξακολουθήσει να είναι ο αρμόδιος φορέας, αλλά και από παράλληλο δίκτυο ειδικών μονάδων μέτρησης.

Επιπλέον καθώς η ανησυχία του κοινού για τις πιθανές επιπτώσεις της χρήσης του κινητού τηλεφώνου αυξάνεται το ΥΜΕ δημιουργεί «Οδηγό για τη σωστή συμπεριφορά & χρήση κινητού τηλεφώνου».

Ο οδηγός θα παρέχει πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου, τη χρήση του κατά την οδήγηση, τη χρήση του από παιδιά και σε συνεργία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα διανέμεται σε κάθε νέο συνδρομητή.

Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Ολλανδία και την Δανία, στην οποία δημόσιος φορέας, όπως ένα υπουργείο αναλαμβάνει δράσεις προς την κατεύθυνση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας ανέφερε ο κ. Νίκος Αναλυτής, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Μεταξύ των σχεδιαζόμενων δράσεων που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η υιοθέτηση περιβαλλοντικών κριτηρίων για την επιλογή προμηθευτών από το υπουργείο Μεταφορών και η εφαρμογή προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια του ΥΜΕ και των εποπτευόμενων φορέων.

Όπως τόνισε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης το υπουργείο και οι φορείς του θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των συνεργατών τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί για παράδειγμα η ΕΡΓΟΣΕ να αναθέτει εργολαβίες σε εργολάβους που απασχολούν παράνομα μετανάστες.

Προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιες περιπτώσεις στις συμφωνίες για την ανάθεση των εργολαβιών θα περιλαμβάνεται και ρήτρα ότι οι υπεργολάβοι δεν μπορούν να απασχολούν προσωπικό παράνομα.

Σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι σύντομα θα εγκαινιαστούν οι πράσινες στέγες που ήδη δημιουργούνται στο ΥΜΕ και άλλους φορείς ενώ προχωρά και πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων σε ΔΕΚΟ αλλά και περιφερειακά αεροδρόμια.

Στην πρωτοβουλία του ΥΜΕ περιλαμβάνεται σειρά δράσεων για την υποστήριξη της προσβασιμότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ενώ τέλος για την προώθηση της ενεργού συμμετοχής του προσωπικού θα παρέχονται κίνητρα όπως (τιμητική άδεια, εισιτήρια απεριορίστων διαδρομών σε ΜΜΜ, οικιακό internet).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο