Επ. Αντ.: Τέλη Ιουλίου ο φάκελος για τράπεζες

Τέλη Ιουλίου αναμένεται ότι θα κλείσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον φάκελο που αφορά στις τραπεζικές προμήθειες και ειδικά σε εκείνες που έχουν επιβληθεί στο κομμάτι της διατραπεζικής συνεργασίας.

  • του Γιώργου Μαντέλα
Επ. Αντ.: Τέλη Ιουλίου ο φάκελος για τράπεζες
Τέλη Ιουλίου αναμένεται ότι θα κλείσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον φάκελο που αφορά στις τραπεζικές προμήθειες και ειδικά σε εκείνες οι οποίες έχουν επιβληθεί στο κομμάτι της διατραπεζικής συνεργασίας.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα επικεντρώθηκε στο αν και κατά πόσο τα πιστωτικά ιδρύματα, εν προκειμένω, λειτούργησαν με τη μορφή καρτέλ, επιβάλλοντας τις ίδιες "ποινές" από πλευράς κόστους για μια σειρά εργασίες που πρόσφεραν μέσω του ΔΙΑΣ.

Η υπόθεση εξετάζεται εδώ και αρκετούς μήνες και το αποτέλεσμα του ελέγχου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι συγκεκριμένες προμήθειες αποτελούν σημαντικό κομμάτι των κερδών που ανακοινώνουν σε ετήσια βάση τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Γενικότερα, πάντως, το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σχετικά με τον τραπεζικό κλάδο και τη δραστηριοποίησή του εν γένει δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία για να παρουσιάσει στους βουλευτές τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε για τον δανεισμό στη χώρα μας.

Μολονότι βρισκόμαστε στα μέσα καλοκαιριού και η κοινή γνώμη δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα (σ.σ. συνήθως αυτό γίνεται από Σεπτέμβριο, όταν τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές), οι τραπεζίτες ανακοίνωσαν τώρα τη μελέτη τους, προφανώς γιατί ήθελαν να απευθυνθούν κυρίως "αλλού" κι όχι στους πελάτες τους. Οι επόμενες 30 μέρες αναμένεται ότι θα έχουν τελικώς εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο