Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΟΕ: Πανελλαδική απεργία στις τράπεζες στις 29/6

Πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου σε όλες τις τράπεζες προκήρυξε η ΟΤΟΕ, μετά την άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων των τραπεζών να προσέλθουν σε διάλογο για την κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας 2009.

ΟΤΟΕ: Πανελλαδική απεργία στις τράπεζες στις 29/6
Πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου σε όλες τις τράπεζες προκήρυξε η ΟΤΟΕ, μετά την άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων των τραπεζών να προσέλθουν σε διάλογο για την κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας 2009.

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ αποφάσισε να προσφύγει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, διεκδικώντας την κατάρτιση Κλαδικής ΣΣΕ και για το σκοπό αυτό απέστειλε χθες (22/6) τη σχετική αίτηση προς τον Οργανισμό.

Εν τω μεταξύ, η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΕ-Ταμειακών-Τεχνικών-Κλάδου Ασφαλείας (ΣΥΤΑΤΕ), κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δέχτηκαν επίθεση από μισθωμένους μπράβους εταιρίας security.

"Η επίθεση αυτή έγινε, για να αποτραπεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο χώρο της ΕΤΕ που είχε σκοπό να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τους στόχους της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 29/6, που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας κλαδική Σ.Σ.Ε.", υπογραμμίζει η Ένωση, καταδικάζοντας την κίνηση αυτή, ενώ προχώρησε και σε μηνύσεις. 
 
Τι απαντά η διοίκηση της Εθνικής

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με αφορμή το υπό σημερινή ημερομηνία Δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ, καθώς και την ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων της, επισημαίνει τα εξής:

Το περιεχόμενο των εν λόγω ανακοινώσεων είναι απολύτως ανακριβές, συκοφαντικό και δυσφημίζει τόσο το πρόσωπο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, όσο και την ίδια την Τράπεζα. Δεν εξαπολύθηκε «πρωτοφανής επίθεση» κατά των Προέδρων των Συλλόγων υπαλλήλων της ΕΤΕ, ούτε κατά εργαζομένων, ούτε προπηλακίστηκαν, ούτε υπήρξε εντολή του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας για το σκοπό αυτό, όπως εν γνώσει αναληθώς ισχυρίζονται οι συντάκτες των παραπάνω ανακοινώσεων.

Νωρίς το απόγευμα, εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων της Τράπεζας είχαν προγραμματίσει ομιλία στο χώρο του Κεντρικού Καταστήματος, σχετικά με την επικείμενη απεργία της ΟΤΟΕ και είχε δοθεί η σχετική άδεια για τη χρήση του χώρου, ως συνήθως. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, με σκοπό να ανέλθουν στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου, ώθησαν με βίαιο τρόπο τους υπεύθυνους για την ασφάλεια της Τράπεζας, αποβλέποντας στη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι παραπάνω ενέργειες προκαλούν έκπληξη στη Διοίκηση της Τράπεζας, αλλά και σε όσους έχουν αντίληψη των γεγονότων. Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού είχε εκτενή συνάντηση, μόλις χθες, Δευτέρα 22/6/09, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των εργαζομένων, για το σύνολο των θεμάτων που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων και για το θέμα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Συνεπώς, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα αποκλειστικά αυτούς που τις προκαλούν. Οι αναληθείς και προσχηματικές δηλώσεις και καταγγελίες αφήνουν, όσους προβαίνουν σ’ αυτές, εκτεθειμένους στην κρίση των ανθρώπων που εκπροσωπούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v