Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΟΙΟ

Απάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας αναφορικά με τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και τα 10,3 δισ. ευρώ έδωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι οι δαπάνες που αναφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι σε βάθος τετραετίας.

Τι απαντά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΟΙΟ
Απάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και το Γ. Παπαθανασίου αναφορικά με τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ έδωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας ότι οι δαπάνες που αναφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι σε βάθος τετραετίας.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ λέει ότι οι συνολικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν τα 10,3 δις ευρώ.

Διαβάζοντας, λοιπόν, λίγο παρακάτω βλέπουμε, ότι η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και για την έρευνα, που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ αθροιστικά να πάει στο 7% του ΑΕΠ, απαιτεί πρόσθετους πόρους 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προσέξτε την πολιτική απάτη που επιχειρεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία. Να φορτώσει σε ένα χρόνο τις δαπάνες για την έρευνα και για την παιδεία, που πρέπει να γίνουν σε ένα βάθος τετραετίας. Αυτό επιχειρεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία, για να δώσει στους Έλληνες πολίτες την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται «παροχές», όπως τις λέει, πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απ’ αυτό το νούμερο, τα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ αναφέρονται στις αυξήσεις στην παιδεία και στην έρευνα σε βάθος τετραετίας. Δεν είναι απλώς η πολιτική απάτη, όμως, είναι και η τεράστια γκάφα που κάνει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί κάνει γκάφα; Διότι πριν από μερικές ημέρες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας είπε, ότι οι δαπάνες για την παιδεία είναι ήδη στο 4,6% του ΑΕΠ.

Άρα, ή αυτά που λέει ο κ. Καραμανλής είναι σωστά, και άρα έχουμε να καλύψουμε μία μικρή διαφορά, για να πάμε στο 5% του ΑΕΠ, ή αυτά που λέμε εμείς είναι σωστά και άρα αυτό το σημείωμα διαφωνεί πλήρως με τον πρωθυπουργό. Πρόκειται περί γκάφας ολκής όσων γράφουν τα σημειώματα αυτά για τη Νέα Δημοκρατία.

Παραδέχονται με το σημείωμα αυτό ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες για την παιδεία ως ποσοστό του ΑΕΠ όλα αυτά τα χρόνια, όπως εμείς λέμε. Διαψεύδουν τον πρωθυπουργό, ο οποίος είπε ότι οι δαπάνες για την παιδεία έχουν ήδη αυξηθεί στο 4,6% του ΑΕΠ, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Κι εμείς λέμε πάρα πολύ απλά, αλίμονο σε μια χώρα και σε μια οικονομία, να μην μπορεί τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει πλούτο και να απελευθερώσει πόρους για να τους επενδύσει στο μέλλον. Γ

Γιατί εμείς γι’ αυτό μιλάμε. Αυτό είναι παιδεία, και αυτό είναι έρευνα τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v