Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπανδρέου: Θα μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία

Eίμαστε αποφασισμένοι και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε την σημερινή κρίση σε ευκαιρία τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των 5 μεγαλυτέρων διμερών επιμελητηρίων.

Παπανδρέου: Θα μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία
Eίμαστε αποφασισμένοι και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε την σημερινή κρίση σε ευκαιρία για την προώθηση της ανάπτυξης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των 5 μεγαλυτέρων διμερών επιμελητηρίων.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το μεγάλο ζήτημα για τα επόμενα χρόνια είναι η ταυτότητα της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς έχουμε δώσει ως κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη, που αφορά κυρίως τους τομείς της ενέργειας, της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού.

Η δική σας εμπειρία είναι πολύ χρήσιμη για μας, ιδιαίτερα όταν προχωρήσουμε στην λήψη μέτρων.

Στη ΔΕΘ παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα 100 ημερών, για να ξαναζωντανέψει η ελληνική οικονομία. Προτείνουμε ουσιαστικά αυτά που έγιναν στις περισσότερες χώρες (Πχ. Ακόμη και στη Γερμανία που επίσημα ήταν κατά των μέτρων που θα επιβάρυναν το έλλειμμα, τελικά έριξαν λεφτά στην αγορά)»

Τόνισε ακόμη πως «θα πάμε στην ΕΕ να διαπραγματευτούμε με ένα μεσοπρόθεσμο αξιόπιστο πρόγραμμα, που δεν θα πνίγει την αγορά

Με διαβούλευση θα ετοιμάσουμε ένα νέο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης και γι΄ αυτό θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

"Είχα επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ, οι οποίοι μου εξήγησαν την περίπτωση της Ιρλανδίας, οι δείκτες της είναι πολύ χειρότεροι από τους δικούς μας, έχει τοξικά και κρίση στην κατοικία και τις οικοδομές, αλλά έχει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα από μας" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v