Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Μίχαλου για τις απεργίες στον ΟΛΠ

Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά έχουν φέρει σε πλήρη αδιέξοδο τις ελληνικές επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Παρέμβαση Μίχαλου για τις απεργίες στον ΟΛΠ
Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά έχουν φέρει σε πλήρη αδιέξοδο τις ελληνικές επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Μίχαλος δήλωσε πως «οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά έχουν φέρει σε πλήρη αδιέξοδο τις ελληνικές επιχειρήσεις. Καλούμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να εφαρμόσουν άμεσα τις διεθνείς συμφωνίες, τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Σας γνωστοποιώ, μάλιστα, ότι η τελευταία απόφαση του Εφετείου Πειραιά με αριθμό 258/2008 αναφέρει επί λέξει όχι μόνο ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που έγιναν πέρυσι για ακριβώς τον ίδιο λόγο, είναι παράνομες και καταχρηστικές αλλά και «απαγορεύει στο μέλλον την υπό των εναγομένων –των λιμενεργατών δηλαδή- πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων υπό την αυτή μορφή και τρόπο διεξαγωγής (της λευκής απεργίας περιλαμβανομένης), εφ’ όσον θα επιστηρίζεται στους αυτούς λόγους και αιτήματα».

Μάλιστα, η δικαστική απόφαση προβλέπει την επιβολή προστίμου 4.000 ευρώ για κάθε μέρα απεργίας που θα γινόταν στο μέλλον, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο λιμάνι».

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η ημερήσια απώλεια δημοσίων εσόδων από την απεργία ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ, ενώ επιπροσθέτως:

• Η ζημιά του ΟΛΠ ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ
• 10.000 containers παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι
• 1500 containers ημερησίως ταξιδεύουν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v