Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΒΒΕ: Hμερίδα για τη βιομηχανία στις 21/10

Ο ΣΒΒΕ πραγματοποιεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 18.00 εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου με θέμα: "Το Μέλλον της Βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη".

ΣΒΒΕ: Hμερίδα για τη βιομηχανία στις 21/10
Ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 18.00 εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου με θέμα: "Το Μέλλον της Βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη".
 
Το εν λόγω ερευνητικό έργο υλοποιήθηκε από την Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας - URENIO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου καταγράφηκε η εξέλιξη των βασικών μεγεθών της μεταποίησης στο Νομό Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία. Επίσης, εκπονήθηκαν πέντε κλαδικές μελέτες, στις οποίες αποτυπώνονται οι τάσεις και προοπτικές εξέλιξης, ο βαθμός διείσδυσης της καινοτομίας, καθώς και η γεωγραφική κατανομή της μεταποίησης.
 
Οι πέντε κλάδοι που διερευνήθηκαν είναι: τα τρόφιμα – ποτά, η κλωστοϋφαντουργία και ένδυση, τα μεταλλικά προϊόντα, τα χημικά προϊόντα και τα μη-μεταλλικά ορυκτά. Τέλος, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου προσδιορίστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις στις οποίες πρέπει να στοχεύουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές ενίσχυσης της μεταποίησης και διαμορφώθηκαν σχετικές προτάσεις για την επίτευξή τους.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος Όροφος) την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 18.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v