Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΦ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για φωτοβολταϊκά

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, στο θέμα της μείωση της τιμής πώλησης του ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ζητά με επιστολή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

ΣΕΦ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για φωτοβολταϊκά
Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, στο θέμα της μείωση της τιμής πώλησης του ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ζητά με επιστολή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

---Η επιστολή
Προς Πρωθυπουργό κ. Γ. Α. Παπανδρέου
Κοινοποίηση: Υπουργό κα Τ. Μπιρμπίλη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας για να επιληφθείτε προσωπικά ενός πολύ σοβαρού θέματος, που αφορά την αξιοπιστία των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών.
 
Στις 16.02.2010, με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (opengov.gr) αιφνιδιαστική πρόταση για τη μείωση των τιμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η οποία δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό, ανησυχία, απογοήτευση και αγανάκτηση σε όλους που ασχολούνται και εμπλέκονται στην αγορά των φωτοβολταϊκών στον τόπο μας.

Τα σχόλια για το επίμαχο θέμα ανήλθαν σε 418, αριθμός πολύ μεγάλος για ένα μόνο θέμα στο μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών, από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2010, που διατέθηκε για διαβούλευση στο διαδίκτυο.

Συμμετείχαν στη διαβούλευση πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας στην ανάπτυξη της αγοράς των φωτοβολταϊκών, την πράσινη οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν πολύ μικροί αλλά και πολύ μεγάλοι επενδυτές, επιχειρήσεις, επιστήμονες, τεχνικοί, μηχανικοί, επαγγελματικοί φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, βιομηχανικοί σύνδεσμοι, κλπ. και όλοι εκδήλωσαν με αγανάκτηση την αντίθεσή τους στην υπό διαβούλευση πρόταση του ΥΠΕΚΑ.

Ο Σύνδεσμός μας συμμετείχε στην διαβούλευση και εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου στις 18.02.2010 το οποίο σας παρέχουμε συνημμένα.

Από τα σχόλια στο διαδίκτυο προκύπτουν αβίαστα πολλά απλά και καθαρά συμπεράσματα σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας, των κυβερνητικών εξαγγελιών και τελικά σε βάρος όλων μας.

Εκφράζουμε την πικρία μας διότι εάν είχαμε ερωτηθεί από το ΥΠΕΚΑ, ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας που ασχολείται με τα φωτοβολταϊκά, με βεβαιότητα θα είχε αποφευχθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Η κα Υπουργός ΠΕΚΑ δεν μας έκανε δυστυχώς την τιμή να συναντηθούμε μαζί της και ούτε έλαβε υπόψη της την από 09.02.2010 επιστολή μας την οποία και σας κοινοποιήσαμε.

Προεκλογικά ταυτιζόμαστε με τις προθέσεις και τις εξαγγελίες σας για τα φωτοβολταϊκά κύριε Πρωθυπουργέ, ανταποκρινόμενοι πάντοτε στις προσκλήσεις σας.

Τώρα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι άλλαξε και δεν αξιοποιείται από το ΥΠΕΚΑ η εμπειρία μας προς όφελος και επιτυχία των κυβερνητικών εξαγγελιών σας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε άμεσα στο περιβάλλον των συμβούλων της κυρίας Υπουργού στο ΥΠΕΚΑ, προς αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων ή και μεγαλύτερων που διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον για τις ΑΠΕ και τα οποία επισημαίνουμε με πολύ διακριτικό τρόπο στην αναφερόμενη από 09.02.2010 επιστολή μας.

Επίσης μετά τα ανωτέρω καθίσταται περισσότερο αναγκαίο να συμπεριληφθούν και κπρόσωποι των φωτοβολταϊκών στην Επιτροπή Εθνικού Σχεδιασμού Δράσης για τις ΑΠΕ προκειμένου να υπάρξει δίκαιη κατανομή, για όλες τις τεχνολογίες των ΑΠΕ, στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μέχρι το 2020, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Με εκτίμηση
Για τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Χρήστος Καλυβιώτης Πρόεδρος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο