Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίηση Τρισέ για τη συμφωνία για Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας εξέφρασε ο Ζ.Κ. Τρισέ, εκτιμώντας πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός.

Ικανοποίηση Τρισέ για τη συμφωνία για Ελλάδα
"Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που οι κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ βρήκαν μια βιώσιμη λύση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετά τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, μεταδίδει το Reuters.

"Θεωρώ πως η βιώσιμη λύση διατηρεί αυτό που για εμάς είναι αποφασιστικής σημασίας, τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ", τόνισε.

Ο κ. Τρισέ σημείωσε πως η αξιοπιστία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ εκτίμησε πως ο μηχανισμός στήριξης στον οποίο συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης, δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί.

"Είμαι σίγουρος πως ο μηχανισμός που αποφασίσαμε σήμερα κανονικά δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και η Ελλάδα θα ανακτήσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των αγορών", τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εμπλοκή του ΔΝΤ στον μηχανισμό αυτόν δεν υπονομεύει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ και δεν μεταβάλλει τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v