Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomsen: Η Ελλάδα θα λάβει τη γ΄ δόση του δανείου

Η Ελλάδα θα λάβει την τρίτη δόση από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, τονίζοντας πως για την τρόικα η χώρα έχει επιτύχει τον στόχο για μείωση ελλείμματος.

Thomsen: Η Ελλάδα θα λάβει τη γ΄ δόση του δανείου
Η Ελλάδα θα λάβει την τρίτη δόση από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, παρά τα προβλήματα με τη συγκέντρωση των φόρων και τις δαπάνες στον κλάδο της υγείας, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Poul Thomsen, στο πρακτορείο Reuters.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Thomsen εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα λάβει την τρίτη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, τονίζοντας πως "έχει σίγουρα κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει για να λάβει αυτήν τη δόση".

Ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ φέτος, ο κ. Thomsen δήλωσε πως οι πιστωτές της Αθήνας θεωρούν πως έχει ήδη επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μισθών και των συντάξεων, ο κ. Thomsen τόνισε πως "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε περικοπές μισθών και συντάξεων" για να περιοριστούν οι δαπάνες στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για ανάγκη "να φορολογηθούν οι εύποροι".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v