Γερμανία: 3/7 η α΄εκτίμηση συμμετοχής ιδιωτών

Στις 3 Ιουλίου θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση για το πώς θα συνεισφέρουν οι ιδιώτες πιστωτές στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.

Γερμανία: 3/7 η α΄εκτίμηση συμμετοχής ιδιωτών
Δεν είναι σαφές το πότε θα συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για το πώς θα συνεισφέρουν οι ιδιώτες πιστωτές στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters για το πότε θα κλείσει μια τελική συμφωνία για την ιδιωτική συμμετοχή, ο Γερμανός αξιωματούχος αρνήθηκε να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Οι συνομιλίες μόλις άρχισαν. Πρέπει να τις αφήσουμε να προχωρήσουν. Στις 3 Ιουλίου θα κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση.»

Σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και εγχώριων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών σε σχέση με την "εθελοντική" συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Στις διαπραγματεύσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Deutsche Bank, η Commerzbank, η Allianz, η WestLB και η Munich Re.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο