Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικουρικές άνω των 150 ευρώ θα περικοπούν 30%

Περικοπή 30% στο τμήμα των επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ για τα ελλειμματικά ταμεία προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Οι περικοπές θα γίνουν από την 1η Νοεμβρίου.

Επικουρικές άνω των 150 ευρώ θα περικοπούν 30%
Περικοπή 30% στο τμήμα των επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ για τα ελλειμματικά ταμεία προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Οι περικοπές θα γίνουν από την 1η Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρεί στη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης των επικουρικών συντάξεων για όσους βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής.

Ο κ. Κουτρουμάνης κάνει λόγο για κοινές παροχές προς νέους και παλαιούς συνταξιούχους, κάτι που σημαίνει ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης των επικουρικών συντάξεων για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από την 1/1/1993 θα μειωθούν στο 20%, επίπεδο που ισχύει και για τους νέους ασφαλισμένους.

Αντίστοιχη «σύγκλιση» θα υπάρξει και για το εφάπαξ, ενώ ο κ. Κουτρουμάνης δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v