Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΑΠ: "Δεν πάω σε εκλογές αν δε βρεθεί λύση"

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τέθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα στη σύντομη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

ΓΑΠ:
Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τέθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα στη σύντομη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, μεταδίδει το Βήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Παπανδρέου αν σκέπτεται τις εκλογές και ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν πάω σε εκλογές αν δεν βρεθεί λύση».

Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

«Εξήγησα στον Πρωθυπουργό, ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας. Την ώρα που μιλάει ο λαός, την ώρα που ο λαός στους δρόμους όλης της Ελλάδας δίνει μια νέα λαϊκή εντολή ο Πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Να τον σεβαστεί, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Εξήγησα επίσης στον Πρωθυπουργό, ότι είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι είναι προσβλητικό και επικίνδυνο να στοχοποιεί όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ως συντεχνίες και είναι διχαστικό και επικίνδυνο να περιφρονεί τα 11.000.000 Ελλήνων που απαιτούν αλλαγή πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα είναι όπλο θετικό για τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η ισχύς του λαού μας και η δημοκρατία.

Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχισθεί η συζήτηση και η ενημέρωση. Ενδεχομένως να έχουμε το επόμενο διάστημα αυτή την ευκαιρία.
Αυτό που θέλω εγώ να τονίσω είναι ότι ετούτη την ώρα συγκρούονται δυο Ελλάδες.

Η Ελλάδα της υποταγής, η Ελλάδα της μιζέριας, των καρτέλ, της διαπλοκής και του παρασκηνίου και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της προκοπής.

Αυτή η δεύτερη Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v