Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dallara: Βέβαιος για "ισχυρή συμμετοχή" στο PSI

Πεπεισμένος ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι ισχυρή δηλώνει ο επικεφαλής του IIF. Ξεπερνούν το 70% οι ζημίες στην καθαρή παρούσα αξία.

Dallara: Βέβαιος για ισχυρή συμμετοχή στο PSI
Το μεγάλο ερώτημα μετά τη χθεσινή συμφωνία του eurogroup για την Ελλάδα είναι εάν οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα αποδεχθούν το μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους, βάσει των όρων της προσφοράς που συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Charles Dallara, γενικός διευθυντής του IIF, δηλώνει «πεπεισμένος ότι θα υπάρξει ισχυρή συμμετοχή στην εθελοντική συμμετοχή για το ελληνικό χρέος», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη συμφωνία δίκαιη για την Ελλάδα.
 
Παράληλλα, ο Jean Lemierre, ανώτατο στέλεχος της BNP Paribas και δεξί χέρι του Dallara στο IIF, επισήμανε ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα γράψουν ζημίες «μεγαλύτερες του 70%» στην καθαρή παρούσα αξία των τίτλων που διαθέτουν.

Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ζημίες θα αγγίξουν το 73%-74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v