Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: 7 ενδιαφέρομενοι για απορρίμματα Πελοπ/σο

Με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου.

ΥΠΑΝ: 7 ενδιαφέρομενοι για απορρίμματα Πελοπ/σο
Με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, επτά (7) υποψήφιοι υπέβαλαν Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος την 29η Φεβρουαρίου 2012, δύο μήνες μετά την έγκριση του έργου από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ .

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι:
 
1. Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP - Intrakat - ENVITEC
2. Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ
3. Τέρνα Ενεργειακή
4. ΝΟVAERA HELLAS
5. Ένωση εταιριών ΤΟΞΟΤΗΣ - ΤΡΙΚΑΤ
6. Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ
7. Ένωση εταιριών ΕΡΕΤΒΟ - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 200.000 τόνους, ενώ το έργο προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους.

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που θα επιλεγεί σύμπραξη διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ετών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

"Στην μεγάλη κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, στόχος μας είναι όχι απλώς να την ξεπεράσουμε αλλά να μεταβούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με αιχμή την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της απασχόλησης.

Προωθούμε δυναμικά τα έργα ΣΔΙΤ ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων με παράλληλη συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, και χαιρόμαστε που η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησαν έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό με σημαντική προσέλκυση ενδιαφέροντος
."

Το έργο επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, ενώ εφαρμόζεται για πρώτη φορά η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v