Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά ο διαγωνισμός για απορρίμματα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Αύγουστο, εξελίσσονται οι διαγωνισμοί για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Προχωρά ο διαγωνισμός για απορρίμματα
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Αύγουστο, εξελίσσονται οι διαγωνισμοί για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Τρία έργα προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, για το έργο της Πελοποννήσου ξεκίνησε η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου ενώ για την Αχαΐα ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί ως το τέλος του μήνα.

Αναλυτικά:

Στη Β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ανταγωνιστικού διαλόγου προχωρούν τρία έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε:

• Σέρρες: διαχείριση 90 χιλ. τόνων/έτος
• Αιτωλοακαρνανία: διαχείριση 110 χιλ. τόνων/έτος
• Ηλεία: διαχείριση 100 χιλ. τόνων/έτος

Για καθένα από τα έργα προεπιλέχθηκαν 4 υποψήφια επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποψηφίου.

Στον ανταγωνιστικό διάλογο συμμετέχουν τα εξής σχήματα:

1. Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP - Intrakat - ENVITEC
2. Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ
3. Τέρνα Ενεργειακή
4. ΝΟVAERA HELLAS
5. Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ

Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά και ο διαγωνισμός για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Νομού Αχαΐας, δυναμικότητας 150 χιλ. τόνων ετησίως, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στις 9 Αυγούστου από τη διϋπουργική Επιτροπή υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Η χρηματοδότηση των έργων θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους, ενώ για την κατασκευή και λειτουργία τους επιτρέπονται όλες οι δόκιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων θα συνεισφέρουν στην επίτευξη της αειφορίας στη διαχείριση αποβλήτων συνολικά στην Ελλάδα. Εισάγουν μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, βασισμένη στο συστηματικό έλεγχο και παρακολούθηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου και σύνδεση της αμοιβής του αναδόχου με την επίτευξη μετρήσιμων στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v