ΤΑΙΠΕΔ: Στόχος η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης

Προτεραιότητα του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας τόνισε σε ομιλία του στο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ο πρόεδρος του Ταμείου, Τ. Αθανασόπουλος.

ΤΑΙΠΕΔ: Στόχος η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης
Ο ΟΠΑΠ, τα 28 κτίρια του Δημοσίου, τα ΕΛΠΕ, η Εγνατία Οδός, η ΕΥΑΘ, η ΛΑΡΚΟ, ο ΟΔΙΕ, τα ΕΛΤΑ, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και τα περιφερειακά αεροδρόμια και μαρίνες βρίσκονται στη λίστα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για τους επόμενους μήνες, όπως είπε σε ομιλία του στο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι προτεραιότητα του Ταμείου δεν είναι μόνο η άντληση εσόδων για τη μείωση του δημοσίου χρέους, αλλά η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και μια νίκη στη μάχη αξιοπιστίας που πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε ως επιτυχημένο μοντέλο ελληνοκινεζικής συνεργασίας τη συμφωνία με την Cosco για τη διαχείριση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά. Όπως είπε, από το 2008 που ξεκίνησε η συμφωνία καταγράφεται αύξηση του όγκου των κοντέινερ που διακινούνται μέσω του Πειραιά περί το 60% ετησίως.

Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι το 55% του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ αφορά την αξιοποίηση ακινήτων, με τη διοίκηση του Ταμείου να επιδιώκει συνέργειες με κλάδους όπως ο τουρισμός και οι κατασκευές. Το 35% του χαρτοφυλακίου του Ταμείου αφορά υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ., η παραχώρηση των οποίων θα οδηγήσει σε αξιόλογο κύμα επενδύσεων.

Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι πέραν των εσόδων που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από τις ιδιωτικοποιήσεις, θα υπάρξουν πρόσθετες επενδύσεις περί τα 60 δισ. ευρώ από τους ιδιώτες που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων που θα πωληθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v