Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιάστηκαν οι νέες συμβάσεις για την ΚτΠ

Διπλασιάστηκαν οι καινούργιες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για νέα έργα πληροφορικής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας”.

Διπλασιάστηκαν οι νέες συμβάσεις για την ΚτΠ
Διπλασιάστηκαν οι καινούργιες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για νέα έργα πληροφορικής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κατάσταση του προγράμματος για την ”Κοινωνία της Πληροφορίας”, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, ήταν τραγική όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, με την απορρόφηση να φθάνει μόλις το 11,8%.

Ωστόσο, σημείωσε ο υπουργός, τους τελευταίους δέκα μήνες ”έγιναν εργώδεις προσπάθειες”, με αποτέλεσμα η απορροφητικότητα, στο τέλος Δεκεμβρίου, από το 11,8% να έχει ανέλθει πάνω από το 19%.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, επειδή ξεκινάμε από χαμηλή βάση θα πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες το 2005 και το 2006.

Και αυτό γιατί μέχρι το 2006 θα πρέπει να οριστικοποιηθούν όλες οι συμβάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση των χρημάτων που αντιστοιχούν στο εν λόγω πρόγραμμα και να αλλάξουν οι σχέσεις του κράτους με τους φορολογούμενους, καθώς η πληροφορική είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε για το σκοπό αυτό.

Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα έπρεπε να αρχίσει να εκτελείται από το 2000, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ίδρυσε την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. μόλις το 2002.

Σημείωσε δε ότι τον Απρίλιο 2004, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, η απορροφητικότητα ήταν για τα τέσσερα συνολικά χρόνια και για τα δύο της λειτουργίας της μόλις στο 6%, ενώ στο οκτάμηνο, ήτοι μέχρι το τέλος του 2004, η απορροφητικότητα έφτασε στο 13%.

”Δηλαδή”, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, ”η κυβέρνηση έκανε σε οκτώ μήνες ό,τι δεν έκαναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κάτι παραπάνω”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο