Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή αντίδραση από τα ΙΚΤΕΟ

Προωθούμενη ρύθμιση προκαλεί ήδη εντονότατη αντίδραση από την πλευρά των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ που καταλογίζουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι επιχειρεί, εν κρυπτώ, να επαναφέρει την υποχρέωση διαπίστευσης των ΙΚΤΕΟ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Σφοδρή αντίδραση από τα ΙΚΤΕΟ
Προωθούμενη ρύθμιση προκαλεί εντονότατη αντίδραση από την πλευρά των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ που καταλογίζουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι επιχειρεί, εν κρυπτώ, να επαναφέρει την υποχρέωση διαπίστευσης των ΙΚΤΕΟ αντί της ισχύουσας σήμερα πιστοποίησης τους.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδας αφήνεται ξεκάθαρα να φανεί ότι αυτό γίνεται για εισπρακτικούς λόγους καθώς η διαπίστευση στοιχίζει στο κάθε ΚΤΕΟ από 4.000-7.500 το χρόνο κατ’ έτος, ενώ αντίστοιχα το κόστος της πιστοποίησης είναι περιπου 800 ευρώ ετησίως.

Η Ένωση σημειώνει ότι η διαφορά αυτή υπάρχει καθώς διαπίστευση παρέχεται μονοπωλιακά από το ΕΣΥΔ Α.Ε, ενώ η πιστοποίηση από περίπου τριάντα εταιρείες που όλες έχουν διαπιστευτεί από το ΕΣΥΔ και λειτουργούν σε καθεστώς ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Το ΕΣΥΔ, τονίζεται, χρεώνει τα ΙΚΤΕΟ με 1000 ευρώ την ανθρωποημερα των αξιολογητών του, ενώ ο μηνιαίος μισθός ενός ελεγκτή ΚΤΕΟ είναι περίπου 750 ευρώ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης ισχύει το σύστημα της πιστοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο