Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινική δίωξη για την ΜΚΟ "Κύκλος της Πάτμου"

Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατ/ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά 10 μελών στο δ.σ. της ΜΚΟ "Κύκλος της Πάτμου". Γιατί κατηγορούνται.

Ποινική δίωξη για την ΜΚΟ
Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατ/ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ/ επάγγελμα, από κοινού και κατ/ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ασκήθηκε από την εισαγγελέα του οικονομικού τμήματος Ευγενία Κυβέλου σε βάρος περίπου 10 προσώπων που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κύκλος της Πάτμου" την περίοδο από το 2000 ως το 2010.

Η εισαγγελική έρευνα εντόπισε ατασθαλίες στα οικονομικά της οργάνωσης αναφορικά με τη διαχείριση κονδυλίων που εισέπραττε, είτε ως κρατικές επιχορηγήσεις, είτε ως χορηγίες ιδιωτών. Το ποσό που φέρεται να μην αναγραφόταν στα βιβλία της ΜΚΟ αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες τα 4-5 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο, ο οποίος δεν ήταν δηλωμένος στα βιβλία της οργάνωσης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν και άλλα ύποπτα έξοδα τα οποία θα ελεγχθούν από την 5η ειδική ανακρίτρια.

Χαρακτηριστικά στο εξοδολόγιο της οργάνωσης είναι περασμένα από ενοίκια σπιτιών μέχρι ψώνια από σούπερ μάρκετ. Επίσης περιλαμβάνονται έξοδα προετοιμασίας για οργάνωση ταξιδιών τα οποία τελικά δεν έγιναν. Επισημαίνεται ότι η εισαγγελία συνεχίζει τις έρευνες για δεκάδες ακόμα ΜΚΟ.

Εύα Καραμανώλη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v