ΤΑΙΠΕΔ:Πρόσληψη αποτιμητή για ΟΠΑΠ

To ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή για τον ΟΠΑΠ.

ΤΑΙΠΕΔ:Πρόσληψη αποτιμητή για ΟΠΑΠ
To ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή για τον ΟΠΑΠ.

Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπει την πώληση του 51% επί του συνόλου των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός του τρέχοντος μήνα και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2013.

Η ΕΥΑΘ κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας διαπραγματεύεται στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Kρίσιμος μήνας για τις αποκρατικοποιήσεις θεωρείται ο Απρίλιος καθώς στις 5 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ και στις 12 για ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

Είναι τα δυο μέτωπα από τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ προσδοκά τα περισσότερα έσοδα για να πιάσει το στόχο των 2,5 δισ. ευρώ για φέτος.

Στο τέλος Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το ακίνητο Αφάντου Ρόδου, αλλά και τις έξι Προξενικές κατοικίες στο εξωτερικό.



***Αναλυτικά η ανακοίνωση (στα αγγλικά) του ΤΑΙΠΕΔ για ανεξάρτητο αποτιμητή, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v