Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις ενδιαφερόμενοι για τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και από την εσωτερική αγορά έχει εκδηλωθεί για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας και την ανάληψη του management της εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Τρεις ενδιαφερόμενοι για τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ
Ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και από την εσωτερική αγορά έχει εκδηλωθεί για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας και την ανάληψη του management της εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Η γερμανική Deutsche Ρost, το κοινοπρακτικό σχήμα των βελγικών ταχυδρομείων με τη συμμετοχή των ομοειδών επιχειρήσεων από τη Δανία και τη Σουηδία, της Imperio (εταιρίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των logistics) και της Star Investments του ομίλου Βαρδινογιάννη και, τέλος, η εγχώρια εταιρία ACS Courier είναι εκείνες που παραμένουν στη μάχη της διεκδίκησης για το 50% συν μία μετοχή των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.

Αρχικά στη διαδικασία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους δέκα σχήματα, μεταξύ αυτών τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ολλανδικά και τα αυστριακά ταχυδρομεία, ωστόσο στην πορεία το ενδιαφέρον τους ατόνησε και φέρονται να έχουν αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Η οριστικοποίηση της προκήρυξης για τον διαγωνισμό με τον οποίο θα πωλείται το 50% +1 μετοχή της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές και θα εκχωρείται και το μάνατζμεντ αναμένεται έως το τέλος του μήνα από την Rothschild που εκτελεί χρέη σύμβουλου ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως ήδη έχει διατυπωθεί διά στόματος του υπουργού Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη, είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του φθινοπώρου. Στην επιλογή της εταιρίας με την οποία θα συναφθεί η στρατηγική συμμαχία θα βαρύνει τόσο το οικονομικό μέρος όσο και το business plan που θα παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Η εταιρία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ βρίσκεται σήμερα στην πρώτη τριάδα της εγχώριας αγοράς ταχυμεταφορών, μαζί με τις ACS Courier και Γενική Ταχυδρομική, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 14%. Η επιχείρηση το 2007 παρουσίασε κύκλο εργασιών 28 εκατ. ευρώ (έναντι 24,5 εκατ. ευρώ το 2006), σημειώνοντας κερδοφορία 1,1 εκατ. ευρώ.

Για το τρέχον έτος εκτιμάται ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα 32 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στο 1,25 εκατ. ευρώ. Η ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές διαθέτει σήμερα 67 καταστήματα, ωστόσο έχει σχεδιάσει πρόγραμμα ανάπτυξης με σκοπό μέσα στην επόμενη διετία να τα έχει σχεδόν διπλασιάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v